200 TL Üzeri Kargo Bedava

Mini Fırınlar

Filtreler
Özellikler
-
Fırsatlar
Fırsatlar

Minik Mutfak Yardımcıları: Mini Fırınlar

Pratikliği ve az yer kaplamasıyla mutfakların vazgeçilmez parçaları haline gelen mini fırınlar özellikle küçük mutfaklı evlerde tercih edilen bir pişirme aletidir. Günümüz yaşam şartları ve şehir hayatı bizi gittikçe daha küçük evlerde yaşamaya iterken eski tip ocaklı fırınlar yerine sadece tezgah üzerine yerleştirilen set üstü ocaklar ve mini fırınlar dar mutfaklar için çok iyi bir seçenek haline gelmiştir. Bazı evlerde ise kalabalık ailelerde ikinci bir fırına ihtiyaç duyulması, koku problemleri ya da elektrik faturalarının fırınlardan etkilenmesi gibi sebeplerle büyük fırınlar yerine küçük fırınlar tercih edilir.

Nefis fırın yemeklerinden tatlılara, çöreklerden pastalara ve poğaçalardan keklere kadar büyük fırınlarda pişirebileceğiniz her şeyi mini fırınlarda da pişirebilirsiniz. Hem hamur işleri hem de yemekler için ideal olan mini fırın modelleri yenilikçi tasarımlar ile her geçen gün daha da gelişmekte ve gittikçe daha yüksek verim ortaya koymaktadır. Büyük fırınlarda pişirilebilecek hemen her şeyi pişirebileceğiniz mini fırınlar daha küçük ve kompakt tasarımlara sahip olmaları nedeniyle büyük fırınların bir adım önüne geçmiş durumdadır.

Sevdiklerinize enfes akşam yemekleri hazırlamak, misafirlerinize ikramlıklar pişirmek için kullanabileceğiniz mini fırınların birçok markaya ait farklı modelleri vardır. Farklı marka ve model seçeneklerinin bulunmasıyla birlikte mini fırın fiyatları da farklılık gösterir. Bu kadar fazla model ve marka olması bazı durumlarda kafa karışıklığına yol açabilir. Ancak ihtiyacınızı belirleyip seçtiğiniz modeller arasında karşılaştırma yaparak size uygun olan modeli rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

Mini Fırın Seçerken Dikkat Edilecek Hususlar

  • Piyasadaki çok sayıda seçenek arasından seçim yaparken ilk dikkat etmeniz gereken konu tabii ki alacağınız mini fırının kalitesi ve dayanıklılığıdır. Güvenilir marka ve satıcılardan aldığınız kaliteli mini fırın modellerinin kullanım ömürleri de uzundur. Dolayısıyla uzun yıllar boyunca gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.
  • Bir başka dikkat etmeniz gereken husus ise ihtiyacınızı belirlemektir. Fırını yerleştireceğiniz alanın boyutları, fırını farklı yerlere taşıyıp taşımayacağınız, genellikle ne tür yemekler pişirmek için kullanacağınız gibi faktörler fırın seçiminizi etkiler. İhtiyacınızı ne kadar net belirlerseniz alışverişiniz de o kadar kolaylaşır.
  • Eğer fırınınızı sabit bir yerde tutmayıp sürekli taşıyacaksanız daha küçük ve hafif modeller tercih edebilirsiniz. Satın alacağınız fırın için sabit bir yer ayırdıysanız bu alanın ölçülerine uygun daha büyük boyutlarda ve ağır fırınlar seçebilirsiniz.
  • Yemek yapma sıklığınıza ve yaptığınız yemeklerin miktarlarına göre fırın seçmek için mini fırın modellerinin iç hacimlerine dikkat etmeniz gerekir. Çünkü modeller iç hacim boyutları bakımından da birbirinden farklılık gösterir. Örneğin Luxell ve Beko mini fırınlarının 20 litre ve 40 litre olmak üzere farklı iç hacimlere sahip fırınları vardır. Luxell ve Beko ürünlerinin fiyatları model ve iç hacim kapasitesine göre değişiklik gösterir.
  • Turbo ve fan özellikleri de mini fırın seçiminizi etkileyecek faktörlerdendir. İhtiyacınıza uygun olarak fanlı ya da turbo modeller tercih edebilirsiniz.

Mini Fırın Özellikleri

  • Birçok mini fırın minimal tasarımdadır ve mutfağınızda çok az yer kaplayarak size ferah bir alan kalmasını sağlar. Boyut avantajlarının yanı sıra kullanım kolaylığı açısından da size olumlu bir kullanıcı deneyimi yaşatırlar. Ayrıca küçük fırın fiyatları büyük fırın fiyatlarına göre de daha ekonomiktir.
  • Mini fırın modellerinin boyutları kadar fırındaki tepsi sayısı da önemlidir. Satın alacağınız ürüne farklı boyutlardaki tepsiler sığamayacağı için eğer aynı anda birden fazla tepsi ile pişirme yapmak istiyorsanız alacağınız ürünün birden fazla tepsisi olmasına dikkat ediniz.
  • Birçok modelde zaman ayarlayıcı olmasına karşılık bazı modellerde zaman ayarlayıcı ya da alarm bulunmayabilir. Kullanım kolaylığı açısından zaman ayarlayıcı özelliği olan ve alarmlı modelleri seçebilirsiniz.
  • Elektrikli mini fırınlar harcadığı elektrik miktarı bakımından da farklılık gösterebilir. Bu farklılığın en temel sebeplerinden biri fırının çalışma gücüdür.
  • Fırının yalıtım özellikleri hem harcayacağı elektrik miktarı hem de yiyeceklerinizin eşit bir şekilde pişmesi için önemlidir. Bu yüzden mini fırın modelleri satın alırken yalıtım kalitesine önem veriniz.
  • Modelin iyi bir iç aydınlatmaya ve kaliteli cam kapaklara sahip olması kapağı açmadan fırının içinde pişen yemekleri kontrol edebilmeniz için gereklidir.
  • Emaye iç kaplamaya ve gizlenebilir düğmelere sahip olan mini fırınlar temizlik açısından sizlere kolaylık sağlar.
  • Turbo, piliç çevirme, tepsi döndürme gibi pişirme opsiyonları olan fırınlar arasından ihtiyaçlarınıza eksiksiz cevap verecek olan modeli tercih edebilirsiniz.

Mini Fırın Boyutları

Mini fırın tercih eden kullanıcıların büyük bir çoğunluğu bu fırınları küçük ve ergonomik olduğu için tercih eder. Minimal yapıları ile taşıma ve kullanım kolaylığı sağlayan mini fırınlar mutfağınızda çok küçük alanlara bile rahatlıkla sığabilir. Bu kadar küçük alanlara sığabilen mini fırınların boyutları ise farklılık gösterebilir. Hem dış ölçüler hem de iç hacim boyutları açısından çeşitlilik sunan onlarca model vardır.

Birçok markada 20 L, 32 L, 33 L, 39 L ve 42 L gibi farklı iç hacimlere sahip olan mini fırın modelleri bulunur. Genişlik bakımından 44 cm ya da 64 cm gibi seçenekler olan mini fırınların derinlikleri 44 cm veya 47 cm, yükseklikleri ise 33 cm ya da 39 cm olabilir. Yemek pişirme alışkanlıklarınıza, bir seferde pişireceğiniz yemek miktarına, yemek yapma sıklığınıza ve fırını yerleştireceğiniz alanın boyutlarına bağlı olarak bu modeller arasından ihtiyacınız olanı tercih edebilirsiniz.

Kullanışlı boyutlarının ve minimalliklerinin yanı sıra oldukça modern tasarımlı çeşitler de bulunur. İhtiyacınız olan boyuta karar verdikten sonra mutfağınızın genel dekorasyonuna uygun olarak inox, siyah veya beyaz gibi klasik renkler ya da pembe, mavi, kırmızı veya yeşil gibi canlı renklerde modeller tercih ederek gözünüze hitap eden bir ürün satın alma deneyimi yaşayabilirsiniz.

Mini Fırın Markaları ve Mini Fırın Fiyatları

Kullanışlı tasarımları ile hayatınızı kolaylaştırabilecek mini fırınlar çoğu mutfakta oldukça sık kullanılır. Bu sebeple çabuk yıpranıp bozulmamaları ve kullanım ömürlerinin uzun olması gerekir. Kullanım ömrünün uzun olması ise fırının kaliteli olup olmamasına bağlıdır. Fırın üretiminin her aşamasında kaliteli malzeme ve çağdaş teknikler kullanan markaları seçerek fırınlarınızı uzun yıllar boyunca keyifle kullanabilirsiniz.

Mini fırın üretiminde sektöründe öncü birçok marka vardır. Luxell ve Beko gibi markalar bu markalardandır. Bu markalarda ya da bunların dışındaki çok sayıda markada çeşitli fırın modelleri vardır. Markaların ürettikleri modeller arasından ihtiyacınız olana karar verdikten sonra; boyut, tasarım, renk ve malzeme gibi konularda farklılaşan onlarca seçenek arasından seçiminizi yaparak satın alabilirsiniz. İsterseniz en küçük boyda mini fırınlar isterseniz midi fırınları beyaz, gri, turuncu, inox, hatta pembe ve kırmızı gibi renklerde birçok markadan temin edebilirsiniz.

Mini fırın fiyatları markadan markaya değişmekle birlikte aynı markanın farklı modelleri arasında da fiyat farkları bulunur. Örneğin Luxell fiyatları ile Beko fiyatları arasında farklar olabildiği gibi Beko fiyatlarının Beko markasına ait farklı fırın modellerinde de farklılık gösterdiği söylenebilir. Her bütçeye uygun geniş ürün yelpazesi ile Koçtaş bütçenize ve ihtiyacınıza en uygun fırını sizinle buluşturarak size sevdiklerinize nefis yemekler hazırlama şansını zahmetsizce sunuyor. Her marka ve modelden, farklı renk ve tasarımlara sahip fırınlara siz de kolayca ulaşıp aralarından seçim yapabilirsiniz.

Mini Fırın Kurulumu

Mini fırın modellerinin kurulumu aslında çok kolay ve herkesin yapabileceği bir işlem olsa da kurulum için mutlaka yetkili servisten destek almanız gerekir. Kurulum sırasında yetkili servisten destek almanız durumunda hem kurulumda oluşabilecek kişisel hatalarınızın önüne geçerek ürününüzün garanti kapsamından çıkmasını engellemiş olursunuz hem de kullanım esnasında oluşabilecek hatalar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Mini fırınlar üretim ve işçilik hatalarına karşılık genellikle iki yıl garanti kapsamında olsa da bazı marka ve modellerde garanti süreleri daha uzun ya da daha kısa olabilir. Ayrıca fırınınızı satın aldığınız esnada çoğu modelde garanti süresini kendiniz ekstra olarak da uzatabilirsiniz.

Kurulumdan sonra fırını ilk kez kullanmadan önce yapmanız gerekenler vardır.  Öncelikle fırınınızla birlikte gelen tüm koruyucu ve ambalaj kalıntılarını çıkarıp atın. Satın aldığınız modelin tüm özelliklerini anlayabilmek için kullanım kılavuzunu okuyun. Ardından mini fırınınızı kullanım kılavuzunda belirtildiği süre ve derece içi boş bir şekilde çalıştırın. Mini fırın çalıştığı sırada ağır bir koku yayılması normaldir. Ürününüz gereken süre ve ayarda çalıştıktan sonra soğuması için kapağını açın ve güzelce havalandırın. Fırın tamamen soğuduktan sonra uygun bir temizleyici ya da yumuşak ve nemli bir bezle fırınınızın iç yüzeyini ve diğer aksesuarlarını temizleyebilirsiniz. Bu işlemler ürününüzün üretim sürecinden kalan yağ kalıntıları, paketleme ve taşıma esnasında oluşabilecek tozlar ve diğer kirlerden arındırılması için oldukça önemlidir.

Mini Fırın Kullanımı

İhtiyacınıza yönelik modeli belirleyip satın aldıktan ve kurulumunu gerçekleştirdikten sonra artık en keyifli kısma yani ürününüzü kullanmaya geçebilirsiniz. Satın aldığınız üründen maksimum verim alabilmeniz için mini fırınınızın nasıl kullanılacağını da bilmeniz gerekir. Konforlu bir kullanım gerçekleştirmek ve birbirinden lezzetli yemekleri en güzel şekilde pişirebilmek için en önemli nokta fırını uygun ayarda ve doğru pişirme ısısıyla kullanmanızdır.

Seçtiğiniz üründe kullanacağınız ayar ve seçmeniz gereken pişirme ısısı pişireceğiniz yemeğe göre farklılık gösterebilir. Bu nedenle öncelikle ürünün kullanma talimatını dikkatlice okumalı ve pişirme süresinde kullanma talimatına ve takip ettiğiniz yemek tarifine uygun hareket etmelisiniz. Çoğu yemek için mini fırınınızı pişirme öncesinde ısıtmanız gerekir. Isıtma işlemi için genellikle 10-15 dakikalık bir süre yeterli olur. Bu sürede fırınınızın ısınmasını beklerken yemeğin ön hazırlığını gerçekleştirebilirsiniz.

Yemeğinizi fırına yerleştirdikten ve pişirmeye başladıktan sonra kapağını açmamanız ve içeriye dışarıdan bir hava akımı geçmesini engellemeniz gerekir. Kapağını açmanız durumunda fırının içindeki sıcak hava ile dışarıdaki soğuk hava ani bir etkileşime girerek yemeğinizin pişmesini olumsuz yönde etkileyebilir. Örneğin pişerken kapağı açılan fırında yapılan keklerin kabarmamasının sebebi budur.

Çabuk pişmesini istediğiniz yemekler için fırınınızın sıcaklık ayarını kullanım talimatında ya da takip ettiğiniz tarifte önerilen sıcaklık derecesinden daha yüksek bir dereceye çekmemelisiniz. Bu durum yemeğinizin eşit pişmemesine ve lezzetinin bozulmasına neden olabilir. Doğru pişirme ayarları ve sıcaklık dereceleriyle kullanım talimatlarını takip ederek sevdiklerinize keyifli sofralar hazırlayabilirsiniz.

Mini Fırın Kullanmanın Püf Noktaları

  • İlk olarak yukarıda da bahsettiğimiz gibi fırınınızın pişirme ayarlarını iyice öğrenmelisiniz. Kullanım kılavuzunu okuyarak fırınınızın pişirme özellikleri ve pişirme fonksiyonları hakkında bilgi edinebilirsiniz. Eğer fırınınızı doğru kullanırsanız bol kabarmış kekler ve lokum gibi pişmiş et yemekleri pişirmek sizin için çok kolay olacaktır.
  • Fırının ısısına çok dikkat etmelisiniz. Ürününüzdeki yemeğin üzerinin pişmiş ya da kızarmış gibi görünmesi için ya da altının da pişmiş olduğu anlamına gelmez. Fırın ısısı pişireceğiniz yemeğe göre ayarlansa da ideal olan durum genellikle yiyecekleri olabildiğince düşük ısıda ve uzun süre pişirmektir. Ancak kırmızı et gibi bazı yiyecekler bu duruma istisnadır. Kırmızı et genellikle önce yüksek ısıda pişirilir ve daha sonra fırının sıcaklığı düşürülür.
  • Fırının kapağını açmamaya özen gösterin, hatta çok gerekli durumlar dışında mümkünse hiç açmayın. Ürünün kapağını pişirme süresince her açıp kapattığınızda fırının içindeki sıcaklık dışarı çıkar ve böylece pişme süresini uzatırsınız. Hatta fırın kapağını açıp kapatarak bazı yiyeceklerin lezzetini ya da şeklini bile bozabilirsiniz. Yiyeceğinizin pişip pişmediğini kontrol etmek için fırını açmanız gerekirse kapağı mümkün olduğunca az süre açık tutarak hızlı bir şekilde yiyeceği kontrol edip kapağı kapatabilirsiniz. Buhar hazneli fırınlar tercih ederseniz fırınınızın kapağını açmanıza gerek kalmadan buhar haznesine su ekleyerek daha kabarık kekler ve hamur işi yiyecekler pişirebilirsiniz.

Mini Fırın Kullanmanın Avantajları

  • Minimal tasarımları ve küçük boyutları sayesinde mini fırın modelleri mutfaklarınızda çok az yer kaplar. Bu nedenler özellikle dar ve küçük mutfaklar için idealdir. Mutfağınız geniş olsa dahi mini fırın kullanarak daha geniş ve ferah bir alana sahip olabilirsiniz.
  • Kek, pasta, börek gibi hamur işlerinin yanı sıra et, tavuk, balık yemekleri gibi zorlayıcı yemekler ya da dondurulmuş yemekleri, yani kısacası her türlü yemeği kolaylıkla ve lezzetli bir şekilde pişirebilirsiniz. Birden fazla pişirme ayarına ve ayarlanabilir sıcaklık derecesi özellikleri sayesinde pişireceğiniz ürüne en uygun ayarı ve sıcaklığı seçebilirsiniz.
  • Zaman ayarlayıcısı ve alarmı olan modellerden tercih ederseniz yemeğinizi başında beklemenize gerek kalmadan pişirme imkanınız olabilir. Pişirme başlarken süresini ayarladığınız fırınınız yemek piştiğinde kapanarak yemeğinizin yanmasını engeller.
  • İyi bir iç aydınlatmaya sahip ve kaliteli camlı bir kapağı olan mini fırın modellerinde kapağı açmanıza gerek kalmadan yemeğinizi kontrol edebilirsiniz.
  • Kısa sürede güzel sonuçlar verebilen mini fırınlarda aniden gelen misafirleriniz için hızlı bir şekilde adeta bir ziyafet hazırlayabilirsiniz.
  • Taşınabilir boyutta olmaları sebebiyle ihtiyaç halinde ürününüzü farklı bir yere rahatlıkla taşıyarak orada kullanım sağlayabilirsiniz.
  • Farklı ihtiyaçlara yönelik tasarlanan ve farklı fiyatlarda olan modeller arasından pişirme alışkanlıklarınıza ve bütçenize uygun olan modeli tercih edebilirsiniz. Ayrıca mini fırınlar standart boyutlarda tek tip üretilmediği için fırınınızı kullanacağınız alana uygun boyutlarda bir mini fırın satın alabilirsiniz.
  • Geniş renk ve tasarım seçenekleri arasından mutfağınızın dekorasyonuna en uygun mini fırını seçerek mutfaklarınızı daha da güzelleştirebilirsiniz.

Mini Fırın Temizliği

Mini fırınların uzun ömürlü olabilmesi için tercih ettiğiniz markanın kalitesi kadar sizin kullanım şekliniz de önemlidir. Fırınınızı düzenli aralıklarla temizlemek hem hijyen açısından gereklidir hem de fırınınızı uzun yıllar kullanabilmeniz için çok önemlidir. Yemeklerden damlayan yağlar, yüzeylere ve iç tele yapışan hamurlar ya da sıçrayan salça kalıntıları gibi kirleri çıkarmak bazı durumlarda çok zor olabilir. Bu noktada fırınınızı kolaylıkla temizleyebilmek ve her zaman temiz tutabilmek için yapabileceğiniz bazı şeyler vardır.

Öncelikle ürünün iç camını, emaye kaplama kısımlarını fırın içindeki diğer aksesuarlarını her kullanımdan sonra kontrol ediniz. Herhangi bir leke ya da yağlanma yoksa nemli bir bez yardımıyla hafifçe silebilirsiniz. Eğer fırınınız yemek pişirme esnasında kirlenmişse lekelerin kuruyup kalıcı hale gelmesini önlemek için fırın temizleyicileri ile silip kurulayarak temizleyebilirsiniz.

Fırınınızda uzun süre bekleyip kurumuş lekeler varsa bu lekeleri ılık su ve uygun bir temizleyici deterjan ile yumuşatarak çıkarmaya çalışınız. Lekeleri çıkarmaya çalışırken fırın yüzeylerine mümkün olduğunca az baskı uygulayın. Lekeleri kuru bir şekilde kazımaya çalışmak fırınınızın iç aksamına zarar verebileceği için bu durumdan olabildiğince kaçınmalısınız.

Mini fırınların temizlenmesi en zor yerlerinden biri iç çam ve kapaklardır. İç camı ve kapağı çıkarılıp takılabilen modeller tercih ederseniz bu kısımların temizliğini yapmanız çok daha kolay hale gelecektir.

Mini Fırında Yapabileceğiniz Birbirinden Lezzetli Yemekler

Mini fırınların işlevsel olarak büyük fırınlardan neredeyse hiçbir farkı yoktur. Kaliteli bir mini fırında uygun pişirme ayarı ve ısıda neredeyse her türlü yemek pişirebilirsiniz. Ancak lezzetli ve doğru sonuçlar elde edebilmek için mutlaka fırınınızı doğru ayarlamanız ve tarifelere uygun hareket etmeniz gerekir. Sevdiklerinizle birlikte paylaşacağınız keyifli sofralar için mini fırınınızda hazırlayabileceğiniz tariflere gelin hep beraber bakalım.

İzmir köfte, kaşarlı köfte, patates püreli rulo köfte, patlıcan musakka, patlıcan kebabı, kağıt kebabı gibi kıymalı sulu yemekler, köfteler ve kebapları kolayca pişirebilirsiniz.

Kuzu tandır, kuzu pirzola gibi kırmızı et yemeklerini yaparak misafirlerinize lokum gibi pişmiş etler hazırlayabilirsiniz.

Balık mevsimlerinde palamut, hamsi, levrek gibi balıkları kızartmak yerine fırınlayarak tüketebilirsiniz.

Herkesin tadına bayıldığı beşamel soslu makarna ve beşamel soslu tavukların yanı sıra nar gibi kızarmış tavuk bagetler, tavuk butlar, tavuk şişler, bütün tavuk ve hatta hindi pişirebilirsiniz.

Karnabahar, brokoli, kabak, ıspanak gibi sebze yemeklerini mücver şeklinde ya da kaşarla pişirerek hazırlayabilir; hatta yanına kaşarlı mantarlar yaparak sebzeleri lezzet şölenine dönüştürebilirsiniz.

Daha sağlıklı olması açısından daha az yağ ile patates pişirmek isterseniz patatesleri baharatlayarak fırına atıp çıtır çıtır patatesler elde edebilirsiniz.

Eğer evinizde büyük patatesleriniz varsa onları ikiye yarıp fırına vererek kumpir patates hazırlayabilirsiniz.

Kek, poğaça, börek, çörek, kurabiye gibi hamur işlerini uygun ayarlarda mükemmel bir şekilde pişirerek misafirlerinize lezzetli ikramlar sunabilirsiniz.

Midi Fırınlar ve Midi Fırın Fiyatları

Mini fırınların yanı sıra bir de midi fırın olarak adlandırılan fırınlar vardır. Midi fırınlar da tıpkı mini fırınlar gibi az yer kaplayan, pratik ve işlevsel pişirme ekipmanlarıdır. Boyut olarak mini fırınlardan biraz daha büyük, büyük fırınlardan ise biraz daha küçük oldukları için midi fırın olarak isimlendirilirler. Genellikle 30 L ve 32 L iç hacme sahip fırınlar mini fırın olarak sınıflandırılırken 45 L iç hacme sahip fırınlar midi fırın olarak sınıflandırılır.

Bu fırınlarda da mini fırınlarda olduğu gibi çok farklı model ve özellikte seçenekler mevcuttur. Midi fırın fiyatları da bu model ve özelliklere paralel olarak çeşitlilik gösterir. Geleneksel pişirme yöntemi olarak fansız (alt üst pişirme) programlı olan midi fırınların yanı sıra turbo fan özelliğine sahip midi fırınlar da bulunur. Ayrıca mini fırınlarda olduğu gibi midi fırınlarda da çok sayıda renk ve tasarım seçeneği mevcuttur.

Mini ve midi fırınlarınızı tezgah üzerinde, dolap içlerinde ya da ocak altlarındaki özel bölmelerde kullanabilirsiniz. Ergonomik yapıları sayesinde her yere taşınabilen fırınlar küçük olmaları sebebiyle de birçok yere kolaylıkla sığarlar.

Kendinize ve sevdiklerinize birbirinden lezzetli yemekler hazırlayabileceğiniz, ihtiyacınıza ve bütçenize uygun mini fırın modelleri Koçtaş’ta sizi bekliyor. Onlarca farklı marka ve model arasından size en uygun seçimi yapmak için en yakın Koçtaş mağazasını ziyaret edebilir ya da alışveriş sitemizden tek tıkla online alışveriş yapabilirsiniz!

Mini Fırın Kategorisiyle İlgili Sıkça Sorulan Sorular

Mini Fırın Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Mini fırın alırken dikkat etmeniz gereken ilk şey alacağınız fırının kaliteli olmasıdır. Fırının iç plakalarının ve diğer aksesuarlarının kaliteli malzemeden üretilmiş olması önemlidir. Mini fırını yerleştireceğiniz alanın büyüklüğü satın almanız gereken mini fırının boyutlarını belirleyecektir, bu yüzden mutlaka fırını yerleştireceğiniz alanı ölçmelisiniz. Yemek pişirme alışkanlıklarınıza ve fırını kullanım sıklığınıza göre alacağınız fırında ihtiyaç duyabileceğiniz özellikleri belirleyebilirsiniz.

Mini Fırın Nasıl Kullanılır?

Kullanım talimatlarını iyice okuduktan sonra mini fırınınızı pişirmek istediğiniz yemeğe uygun ayarda ve sıcaklık derecesinde çalıştırabilirsiniz. Yaklaşık 10-15 dakikalık ısınma süresinden sonra yemeğinizi fırına yerleştirerek pişirebilirsiniz. Pişirme işlemi sırasında oluşan lekelerin kalıcı hale gelerek fırına zarar vermesini engellemek için pişirme işlemi bittikten ve fırınınız soğuduktan sonra fırınınızı temizlemeniz önerilir.

Mini Fırınlar Nasıl Temizlenir?

Mini fırın temizliğinde yumuşak bezler kullanılır. Eğer fırınınızda kurumuş ve kalıcı hale gelmiş lekeler yoksa fırınınızı nemli bir bez ile nazikçe silebilirsiniz. Zorlayıcı lekeler olması durumunda fırın temizliğine uygun temizleyiciler yardımıyla temizliği gerçekleştirebilirsiniz. Mini fırınınızın iç yüzeyindeki kurumuş lekeleri kazımaya çalışmamalısınız, aksi takdirde lekeyi çıkarmaya çalışırken fırının iç yüzeylerine de zarar verebilirsiniz.

En Çok Satan Mini Fırınlar Hangileri?

Koçtaş Mini Fırınlar kategorisinden en çok satan 5 ürün;

  1. Simfer 4502 45 Lt Beyaz Midi Fırın
  2. Arçelik Suf 5000 Mgsi Set Üstü Fırın
  3. Simfer 7033 Inox 70 Lt Turbo Midi Fırın
  4. Arçelik Suf 5000 Meb Set Üstü Fırın
  5. Luxell Lx-3525 Beyaz Mini Firin
Daha fazla göster
39 Ürün Listeleniyor
Filtrele
Göster: 3'lü 5'li
Sıralama: