200 TL Üzeri Kargo Bedava

Tinerler

Filtreler
Özellikler
-
Fırsatlar
Fırsatlar

İhtiyacınıza Göre Kullanabileceğiniz Tiner Ürünleri

Tiner, boya ve benzeri maddelerin yoğunluğunu azaltmak ve çözmek için kullanılan ürünlerdir. Tiner çeşitleri selülozik tiner, sentetik tiner, epoksi tiner, akrilik tiner, kokusuz tiner olarak özelliklerine göre farklılaşır. Selülozik tiner 1 lt ile yaklaşık olarak 7,5 litre yağlı boya inceltilebilir. Tiner fiyatları ürün çeşitlerine, özelliklerine ve markalarına bağlı olarak değişiklik gösterir. Selülozik tiner fiyat olarak sentetik ürünlerden biraz daha yüksektir. 

Tiner boya ve badana uygulamalarında muhakkak kullanılması gereken yardımcı, kimyasal içerikli karışımdır. İngilizcede inceltici anlamına gelen sözcükten dilimize geçmiştir. Boya, vernik gibi ürünleri inceltmek, çözmek veya temizlemek için yaygın bir şekilde kullanılır. Boyama işleminin kolay uygulanabilir hale getirilmesi ve eşit miktarda uygulama yapılabilmesi için bu ürünlerden yardım alınır. Farklı çeşitleri arasından boyaya uygun modeli seçmek oldukça önemlidir. Doğru ürün çeşidi ile karıştırılan boya ile istenilen sonuçlara ulaşılabilir. Solventli olan boyalar bu ürünler ile inceltilebilirken solventsizlerin su ile inceltilmesi gerekir. Boya ile karıştırılmadan önce genellikle kutu üzerinde yazan ölçü oranına bakılmalı ve uygun karışım hazırlanmalıdır. Ölçü oranına bakılmadan yapılan karışım ile boya kalitesi bozulabilir hatta uygulamanın kolaylaşması yerine zorlaşması ile karşı karşıya kalınabilir. 

Ürünün boyaya yeterli miktardan az konulması ile yoğun kalan boya duvarda hoş olmayan bir görünüme sebep olabilir ve kuruma süresi uzar. Yeterli miktardan fazla konulduğunda ise boyanın kapatıcılık gücü azalır. Bu ürünler yalnızca inceltici özellikleri için değil boya sırasında meydana gelebilecek damlama, sıçrama durumlarında oluşan lekelerin çıkarılmasında da kullanılır. Ayrıca boya işlemlerinden sonra kullanılan rulo, fırça gibi malzemelerin temizlenmesinde de etkilidir. 

Tiner Çeşitleri

Tiner çeşitleri özelliklerine göre değişiklik gösterir. Farklı özelliklerde üretilen ürün çeşitleri bulunmakla birlikte en bilinen temel iki ürün çeşidi sentetik ve selüloziktir. Selülozik tiner, selüloz bazlı vernik ile boyaları inceltmek amacı ile kullanılır. Bu ürün çeşitleri arasında en etkili olandır. İnsan vücudunda tahrişe sebep olabileceğinden kullanım sırasında dikkatli olunmalıdır. Plastik ve benzer malzemeleri eritebilecek kadar kuvvetlidir. Bundan dolayı teneke kutularda saklanır ve satılır. Uygulanan yüzey üzerinde yağlı olmadığı için iz bırakmaz, kurumasını geciktirmez ve uçucudur.

Sentetik tiner ise genellikle sentetik bazlı vernik ve boyaları inceltmek amacı ile kullanılır. Boya araç gereçlerini temizlemek de kullanıldığı gibi demir gibi yüzeylerdeki pas ve kir gibi lekelerinin temizlenmesinde etkilidir. Organik bazlı yapışkan kalıntıları sökmede de tercih edilir. Selülozik çeşide kıyasla daha az etkilidir. İnsan vücudunda ve plastik yüzeylerde daha az zarar vericidir. Bundan dolayı kalın plastik şişelerde de saklanabilir. Ancak güneş ışığına maruz bırakılmamalıdır. İçeriğinde yağ bulunması ve uçucu özelliğinin az olması sebebiyle yüzey üzerinde iz bırakabilir, boyanın da kuruma süresini uzatabilir.

Kokusuz çeşitler özel olarak koku içermeyen şekilde üretilmiştir. Bu modeller daha çok solvent içeren boyaları inceltmek için kullanılır. Kokudan rahatsız olan hassas bünyeli kişiler için bu ürün çeşidi tavsiye edilir. Epoksi tiner çeşidi, epoksi esaslı sentetik astar veya vernikleri inceltmek amacı ile kullanılır. Uygulama yapılırken kullanılmış olan malzemeleri ve yüzeyleri temizlemek için de tercih edilir. Akrilik tiner; akrilik vernik, astar ve boyaların inceltilmesinde ve temizlenmesinde kullanılır. Bu ürünler kullanılacakları ürün özelliklerine dikkat edilerek seçilmelidir. Böylelikle yüksek verim elde edilebilir.

Tiner Kullanımı Esnasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tiner kullanımının gerekli olduğu tüm işlemlerde maske, eldiven gibi koruyucu ekipmanlar kullanmak oldukça önemlidir. Boya işlemleri sırasında eldiven kullanılmadığı takdirde el üzerinde boya lekeleri oluşabilir. Bu lekeleri çıkaran en iyi madde tinerdir. Ancak bu ürünün cilt ile teması tahrişe, cilt problemlerinin ortaya çıkmasına sebep olabilir. Ayrıca tinerler bazı yüzeylerde kullanıma uygun değildir. Özellikle selülozik tiner; kumaş, lastik, plastik, araç boyası gibi yüzeylerde solma, boya kalkması, erime ve büzüşmeye neden olabilir.

Astım gibi solunum yolları ile ilgili kronik hastalığı olanlar, hamileler, çocuklar boya uygulaması sonrasında boya kokusu evden tamamen çıkana kadar bu alanlarda bulunmamalıdır. Ürünlere uzun süre, yoğun bir şekilde maruz kalmak akciğerlerde tahribata sebep olabilir. Boya uygulamasını gerçekleştiren kişiler bireysel ya da profesyonel bir şekilde işlem yaparken ortamın sürekli olarak havalandırılmasına dikkat etmelidir. 

Boya işlemi sırasında bu gibi durumlara dikkat edilmediği takdirde ürünün uyuşturucu etkisi baş ağrılarına sebep olabilir. Ürün kullanımı esnasında sigara ve farklı yanıcı aletler ile temasından kaçınılmalıdır. Böyle bir durumda parlama meydana gelerek yangın çıkma olasılığı vardır. Uzun süreli maruz kalma durumunda baş dönmelerine yol açabilir. Çocukların ulaşamayacağı yerlere saklanması tavsiye edilir. El ile teması halinde eller bol su ile iyi yıkanmalı ve ağız ve göz ile asla temas ettirilmemelidir. Temas halinde gözde yanma, bulanık görme gibi durumlar yaşanabilir. Zehirlenme durumlarında ise bulantı, kusma, ishal gibi belirtiler ortaya çıkabilir. Böyle bir durumda en yakın sağlık kuruluşundan destek alınmalıdır.

Tiner Fiyatları

Kullanım miktarına bağlı olarak tercih edilebilecek tiner 500 ml, 750 ml, 900 ml, 1 l, 2 l, 5 l, 12 l, 15 l gibi miktarda olan kutular ile satışa sunulur. Tiner fiyatları ürün çeşitlerine, özelliklerine ve markalarına bağlı olarak değişiklik gösterir. Endüstriyel alanlarda da bu üründen yararlanılabilir. İhtiyaç durumları göz önünde bulundurularak normal ya da endüstriyel alanlar için üretilmiş ürün çeşitlerine ulaşılabilir.

Ürün özellikleri ve performans değerlendirmesi yapılarak doğru ürün tercihinde bulunulabilir. Boya inceltici amacıyla kullanmak için alınan bir ürünün orta büyüklükteki bir alan için 5 litrelik boyutu yeterli gelecektir. Daha büyük alanlar için 12 litre ve üzeri boyuttaki tenekeler tercih edilebilir. Satın alınan ürünler kendi teneke kutusu içerisinde saklanmalıdır. Ölçü miktarı fiyatları belirleyen en önemli unsurdur. Ek aparat olan pompa aparatı da satın alınarak işlemler daha da kolay hale getirilebilir. Pompa ile istenen miktardaki ürün tenekeden alınarak boya içerisine katılabilir.

Koçtaş; ihtiyaçlarınıza göre tercih edebileceğiniz, farklı özellikleri ile çeşitli alanlarda kullanım imkânı sunan tiner modellerini satışa sunar. Ürün özelliklerine dikkat ederek bu modeller arasından kolaylıkla seçim yapabilirsiniz. Boya ve badana işlerini pratik bir şekilde halledebilmek için Koçtaş mağazalarında ve internet sitesinde avantajlı fiyatlarla sunulan tiner modellerini hemen inceleyebilirsiniz.

Tiner Kategorisi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Tiner nedir?

Tiner boya ve badana gibi işlemlerin kolay bir şekilde gerçekleştirilmesi için kullanılan bir malzemedir. Tiner kimyasal bir karışımdır. Boya uygulamasından önce kolay sürülebilmesi için boya inceltici olarak kullanılır. Bununla birlikte boyanın bulaştığı yerdeki lekelerin temizlenmesi için de kullanılır. Boya çözücü özelliği bulunur ve her alandaki boyayı temizler. Boya uygulaması sonrası kullanılan fırçalar da bu ürün ile kolayca temizlenir.

Tiner ne işe yarar?

Tiner, boya ve badana işlemleri yapılırken kullanılan kimyasal içerikli bir karışımdır. İç cephe ve dış cephe için kullanılan boyalar, kutuları açıldığında oldukça yoğun bir kıvama sahiptir. Bu yoğun kıvam boyanın uygulama işlemini zorlaştırır. Boyanın istenilen kıvama getirilmesinde, inceltilmesinde kullanılır. Bunun yanı sıra boyanın bulaştığı yerleri temizlemek amacı ile de kullanılır. Boyama işleminde kullanılan rulo ve fırça gibi araçlar da temizlenir.

Selülozik tiner nedir?

Selülozik tiner, selüloz bazlı vernik ile boyaları inceltmek amacıyla kullanılan ürün çeşididir. Bu ürün çeşitleri arasında en etkili olanıdır. İnsan vücudunda tahrişe sebep olabileceğinden kullanım sırasında dikkatli olunmalıdır. Plastik ve benzer malzemeleri eritebilecek kadar kuvvetlidir. Bundan dolayı teneke kutularda saklanır ve satılır. Uygulanan yüzey üzerinde iz bırakmaz, uçucudur. Bu ve diğer ürün çeşitleri boya kalıntılarının çözülmesi işlemlerinde de kullanılabilir.

Tiner nerelerde kullanılır?

Boya uygulamaları içerisinde kullanılır. Kutularda yoğun kıvamla gelen boyalar bu ürün sayesinde inceltilerek sürülecek kıvama getirilir. Boyama esnasında farklı yüzeylere damlayan boyalar tinerle kolaylıkla çıkarılır. Kullanılan rulolar, fırçalar bu ürün ile temizlenir. Boya içerisine katmak için boya özelliklerine göre sentetik veya selülozik ürün çeşitlerinden birisi tercih edilir. Bunlarla birlikte otomobil, temizlik ve kimya sektörlerinde de bu ürünlerden yararlanılır.

Boyaya ne kadar tiner katılır?

Selülozik ve sentetik tiner, özellikleri birbirinden farklı olması sebebiyle boyanın özelliklerine bağlı olarak ürün çeşidi belirlenir. Yağlı boyalar için daha çok sentetik ürün çeşidi tercih edilir ve karışım oranı ortalama %10 oranında yapılır. Ürün boyaya gerektiğinden az konulduğunda boya yoğun kalır ve hem kuruma süresi uzar hem de kötü bir görünüm oluşur. Fazla konulduğundaysa boyanın kapatıcılık gücü azalır.

En Çok Satan Tinerler Hangileri?

Koçtaş Tinerler kategorisinden en çok satan 5 ürün;

  1. Brio Boya Sökücü 1000 Ml
  2. Senteti̇k Ti̇ner 0,5l
  3. Dyoten Kokusuz Tiner
  4. Pamukkale Extra Selülozik Tiner 2.5 Lt
  5. Senteti̇k Ti̇ner 0.320 L
Daha fazla göster
21 Ürün Listeleniyor
Filtrele
Göster: 3'lü 5'li
Sıralama: