Geçmişe duyduğu özlemi ve moda tutkusunu bir araya getirmek isteyenlerin ortak noktası sıklıkla eskitme eşyalar olur. Özellikle çağın modern notalarını yakalarken renk ve dokusuyla nostaljik bir görünüm yaratan aksesuar ve eşyalarla yaşanmışlıklarla dolu bir dekorasyon yaratmak mümkündür. Bunun yanı sıra bu ürünlerle de hâlihazırda kullanılan eşyaları nostaljik bir görünüme kavuşturmak mümkündür. Bu ürünler, adından da anlaşılacağı üzere kullanıldığı yüzeyleri eski ve nostaljik görünüme kavuşturma amacı taşır.
Uygulandığı yüzeylere oksitlenmiş demir veya soyulmuş ahşap görünümü vermek için tasarlanır. Fırça ve benzeri aparatlarla birlikte kullanılan bu ürünler, minimum bütçeyle retro eşyalara sahip olmanızı sağlar.
Bu ürünler; içeriğinde bulunan bileşenler, renk, doku, uygulama biçimi ve uygun olduğu yüzeylerin cinsine göre farklı seçeneklere ayrılır. Özellikle masa, sandalye, dolap, biblo gibi eşyalara yıllanmış bir görünüm kazandırmak için mobilya eskitme boyaları tercih edilir. Eskitme mobilya boyası çeşitleri; evlerde sık kullanılan ahşap masa, sandalye, sehpa, dolap, kutu gibi eşyaları yenilemek için oldukça uygundur. Doğru şekilde hazırlanan yüzeye sıkıca tutunan ahşap eskitme boyası; bordo, gri, siyah, yeşil, kahverengi gibi renk seçenekleriyle sunulur. Çoğunlukla akrilik bazlı üretilen bu ürün çeşitleri, yüzeyler üzerinde kolayca yayılması ve hızlı kuruması sayesinde pratik uygulama olanağı sağlar. Eşyaları yıllanmış bir görünüme kavuştururken yaşam alanlarını baştan ayağa retro detaylarla süslemek için eskitme duvar boyası çeşitleri de kullanılabilir. Kullanım amacına ve miktarına göre değişen eskitme boyası fiyatlarını inceleyerek evinizde yaşanmışlık hissini kendi ellerinizle yaratabilirsiniz.
Bir çeşit boyama tekniği olan eskitme, yaşam alanlarında vintage bir hava yaratmak isteyenlerin eşyalarını kendi elleriyle dönüştürebilmesine yardımcı olur. Ev, oda veya iş yerini yeniden dekore ederken eşyaları da değiştirerek daha büyük masraflara yol açmamak için bu ürünler kullanılabilir. Hatta resim sanatına ve boyama biraz da olsa ilgi duyuluyorsa bu yenileme projesi benzersiz bir aktiviteye dönüşebilir. Dekorasyon stilinizi değiştirdiğiniz için eşyalarınıza veda etmenize gerek kalmadan bu ürünlerle kapı, sandalye, çerçeve, masa, sehpa gibi eşyalarınızı benzersiz bir görünüme kavuşturabilirsiniz. Yapmanız gereken ise yalnızca uygulama yapacağınız yüzeyi zımparalayarak pürüzlerden ve vernikten kurtarmaktır. Ardından ürünün cinsine uygun bir fırça kullanarak yüzeyi kaplayabilir, tekrar zımparalama işleminden geçirerek belli belirsiz yapay deformasyonlar oluşturabilirsiniz.
Eskitme boyaları; uygun olduğu yüzeylerin cinsine göre birbirinden ayrılabilir. Ahşap ve metal eskitme boyalarıyla farklı yüzeyleri oksitli, aşınmış veya solmuş bir görünüme kavuşturmak mümkündür. Böylece modern dekorasyon stiline uygun olan eski mobilyalarınızı retro veya vintage dekorasyonunuza adapte edebilirsiniz. Üstelik bunu yaparken her biri farklı etkiler yaratan ürün renkleri arasından seçim yapmanız da mümkündür. Örneğin beyaz çeşitlerle İskandinav tarzına uygun ferah ve yaşanmışlıklarla dolu bir ev yaratabilirsiniz. Renkle bağımsız olarak ürünün türüne göre belirlenen eskitme boya fiyatları sayesinde bütçenizi dert etmeden eşyalarınızı ve yaşam alanınızı baştan yaratabilirsiniz.
Yaşam alanlarının olmazsa olmazı, hatta bazen de demirbaşları olarak kabul edilen ahşap mobilyalar zamanla çevresel etkenlere karşı ayakta durma gücünü kaybedebilir. Güneş, ısı, ışık, sürtünme, temizlik maddeleri ve hatta sadece zaman bile ahşap mobilya ve eşyaları soldurabilir, soyulmasına veya çizilmesine yol açabilir. Ancak sırf zamana karşı direnemediği için çok severek aldığınız eşyalarınızla vedalaşmanıza gerek kalmayabilir. Sevdiğiniz eşyalarınızı evinizi yenilerken bu ürünlerle yepyeni bir görünüme kavuşturabilirsiniz. Ahşap yüzeyde kullanıma uygun ürünlerle eşyalarınızı yeniden kullanıma kazandırmanız mümkündür. Üstelik ahşap çeşitlerin sınırsız renk seçenekleriyle yenilediğiniz yaşam alanına mükemmel uyumluluk gösteren eşyalar yaratabilirsiniz.
Eskitme ahşap boyası çeşitleri, sadece basit birkaç ekipmanla kolayca uygulanabilecek yapıya sahiptir. Doğru ve uzun ömürlü bir uygulama için bu üründen önce ahşap yüzeyi zımparalamak gerekir. Tüm pürüzlerinden, vernikten ve eski renginden kurtulan ahşap yüzey, artık ürünü uygulamak için hazırdır. Ardından yüzeye uygun bir düz veya rulo fırçayla eskitme boyalarını uygulayabilirsiniz. İlk katın tamamen kurumasını bekledikten sonra bir kat daha boyama yapmanız gerekir. Son aşamada tekrar hafif zımparalama yaparak kalan baloncukları veya kat izlerini yok edebilirsiniz. Özenle boyadığınız ahşap mobilyanızı daha uzun yıllar boyunca vintage görünümünü koruyarak kullanmak için vernik uygulamayı da ihmal etmemelisiniz.
Eşya yenileme projelerinde ahşap mobilyalar ve aksesuarlar ilk sırada yer alsa da farklı yapıya sahip yüzeyleri de vintage görünüme kavuşturmak mümkündür. Özellikle artık tarzınıza hitap etmeyen, solan veya soyulan metal eşyalarınızı yeniden dekorasyona kazandırmak için eskitme yönteminden yararlanabilirsiniz. Üstelik tam da bu eşyaların yapısına uygun olarak tasarlanan metal eskitme boyaları sayesinde kalıcı ve uzun ömürlü sonuçlar elde etmeniz mümkündür. Metal eskitme boyası çeşitleri sayesinde demir veya çelik eşyalarınızı oksitlenmiş bir görünüme kavuşturmak oldukça kolaydır. Yalnızca boyama ve zımparalama gibi basit adımlardan oluşan bu yöntem sayesinde geçmişte kullanılan karartma, verdigris, patine ve paslandırma gibi tekniklere de gerek kalmaz.
Bu ürünler; sehpa, sandalye, çerçeve, vazo, şişe, konserve, kurabiye kutusu gibi büyük küçük birçok eşyayı güvenli şekilde yıllanmış bir görünüme kavuşturmak için oldukça idealdir. Zahmetli adımlara gerek kalmadan yalnızca ürünü yüzeye sürerek vintage görünüme sahip eşyalara sahip olmak mümkündür. Örneğin gri eskitme boyası ile paslanmış ve retro görünüme sahip bir vazo yapmak için ilk adımda astar uygulanması tavsiye edilir. Pas rengine yakın bir akrilik ürünle kaplanan yüzeye ürün uygun bir fırçayla uygulanır. Ardından yüzeyi kağıt zımparayla gelişigüzel noktalardan zımparalamak gerekir. Böylece üst katmana uygulanan ürün hafif hafif silinerek altta bulunan astar ürünün açığa çıkmasına yol açar. Son adımda da mat bir vernikle yüzeyi kaplayarak oksitlenmiş ve yıllanmış görünüme sahip vazonuzu evinizin en güzel köşesine yerleştirebilirsiniz.
Mobilya eskitme boyası çeşitleri; formuna, rengine, dokusuna ve uygulama şekline göre birbirinden ayrılır. Bu denli çeşitliliğin içinde hem amatör hem de profesyonel uygulamalara hitap eden ürünler de bulunur. Özellikle boş vakitlerinde kendin yap projeleriyle vakit geçirmeyi sevenler, uygulama kolaylığı sunan ürünlerden yana seçim yapmaya gayret gösterir. Bu aşamada ürünün kullanım şekline dikkat ederek uygulama aşamasında yardımcı olacak ekipmanları da satın almak gerekebilir. Toz, sprey ve sıvı formdaki çeşitlerle hemen hemen her yüzeyi şıklığa ve retro görünüme kavuşturmak mümkündür. Ürünün sahip olduğu forma göre seçim yaparak sahip olduğunuz eşyaları birkaç dakikada yıllanmış bir görünüme kavuşturabilirsiniz.
Eskitme boyaları, kolay uygulanabilmesi ve hemen hemen her yüzeye uyum sağlaması için sıklıkla su bazlı olarak üretilir. Su bazlı eskitme boyaları; strafor, ahşap, taş, tuval, duvar, beton, kiremit, tuğla, seramik, porselen, metal ve kâğıt gibi birçok yüzeyde rahatlıkla kullanılabilir. Bu yüzeylere vintage görünüm kazandırırken sağlığa zararlı madde içermeyen yapılarıyla da uygulama kolaylığını ve güvenlik koşullarını yerine getirir. Üstelik eskitme boya fiyatları da hemen hemen her bütçeye hitap eden aralıklarıyla dileyen herkesin antik aksesuarlara ve eşyalara sahip olabilmesini sağlar. Yaşam alanınızda görmekten keyif aldığınız eşyalarınızı toz, sprey veya sıvı bir eskitme boyasıyla bütçenizi zorlamadan anılarla dolu bir hâle getirebilirsiniz.
Eskitme boya modelleri, kullanıcıların fazla harcama yapmadan oksitlenmiş ve şık görünüme sahip eşyalar ve aksesuarlar edinebilmesine yardımcı olur. Dekoratif hobi ürünleri arasında yer alan bu ürün, kişilerin evde tek başına uygulayabileceği basit ve konforlu seçenekleriyle öne çıkar. Özellikle sadece basit bir fırça veya ruloyla uygulanabilen sıvı eskitme boyaları oldukça talep görür. Sıvı veya diğer bir tabirle likit formdaki eskitme boyaları, hemen kullanım hazır yapılarıyla ilgi çeker. Sıvı karışımları fırçayla veya ruloyla alarak yüzeye yaymak yeterlidir. Ürün tamamen kuruduktan sonra yüzeye vernik uygulayarak antik eşyalarınızı daha uzun ömürlü hâle getirebilirsiniz.
Likit formdaki hemen kullanıma hazır eskitme boyaları, su veya yağ bazlı içeriğe sahip olabilir. Akrilik veya yağlı olarak da bilinen bu karışımlar, kendinden önce uygulanan astarın yapısına uygun seçilmelidir. Örneğin yüzeye ilk adımda akrilik bir ürünle astar uygulaması yaptıysanız ardından süreceğiniz ürünün da su bazlı olması önerilir. Böylece ürün ve astar birbirine sıkıca tutunarak kabarma ve çatlamaların önüne geçer. Aynı durum yağ bazlı ürünler için de geçerlidir. Likit formdaki ürünlerin yanı sıra astarlama veya zımparalama gibi hazırlık aşamalarına gerek duyulmayan krem ürünler da mevcuttur. Krem eskitme boyasını yüzeye ince bir tabaka hâlinde sürerek de eşyalarınıza antik bir görünüm kazandırabilirsiniz.
Hem uygulama kolaylığı hem de yüksek örtücülüğü sayesinde sprey boyalarının hobi işlerindeki yeri oldukça büyüktür. Sprey modeli herhangi bir yüzeye sadece birkaç santimetre uzaktan sıkarak istenilen rengi elde etmek mümkündür. Durum böyle olunca hem büyük hem de küçük boyutlu eşyalar için eskitme sprey boyalar kullanılabilir. Üstelik sprey eskitme boyaları sayesinde uygulama öncesindeki astarlama ve sonrasında uygulanan zımparalama gibi aşamalara da gerek kalmayabilir. Sprey modelleri aranılan oksitlenmiş görünüme uygun şekilde gelişigüzel sıkarak yer yer solmuş ve eskimiş bir yüzey yaratılabilir.
Sıklıkla solvent bazlı üretilen sprey eskitme boyaları, uygulamanın ardından gelen bekleme sürelerini de oldukça azaltır. Hızlı bir şekilde kuruyan sprey modeller, bu aşamadan sonra gelecek uygulamaları rahatlıkla gerçekleştirebilmenizi veya antik eşyalarınızı hemen kullanmaya başlamanızı sağlar. Dekoratif amaçlı üretilen bu çeşitler, yüzeylere eskimiş ve yıllanmış bir görünüm kazandırmasının yanı sıra koruyuculuk da sağlar. Sprey formdaki ürünle yeniden yaratılan eşyalar, uzun süre boyunca solma, soyulma veya çizilme gibi istenmeyen durumlarla karşılaşılmasını engeller. Sprey eskitme boyaları, uygulama kolaylığının yanı sıra son derece geniş bir renk skalasıyla da beğeni kazanır. Sprey eskitme boyası; varak efektli görünümünün yanı sıra gold, gümüş, bakır ve bronz eskitme boya renkleriyle öne çıkar. Uygun aralıklarda seyreden sprey eskitme boyası fiyatları sayesinde dilediğiniz yüzeyleri sadece dakikalar için antik bir görünüme kavuşturabilirsiniz.
Bu ürünlerle yüzeylere yıllanmış ve şık bir görünüm kazandırmak için es geçilmemesi gereken birkaç unsur bulunur. Bu ürünlerle profesyonel sonuçlara imza atmak için şu adımları takip edebilirsiniz;
Eskitme boya fiyatlarını inceleyerek profesyonel bir uygulama için ihtiyacınız olan malzemeleri edinebilir, yaşanmışlıklarla dolu bir dekorasyon için hemen işe koyabilirsiniz.
Hobi boyaları hem amatör hem de profesyonellerin rahatlıkla tercih edebileceği güvenli içeriğe ve kolay uygulama imkânına sahip ürünlerdir. Eline en son resim dersinde fırça alanlar bile hobi boyalarıyla mobilyalarını, eşyalarını ve aksesuarlarını yepyeni bir görünüme kavuşturabilir. Durum böyle olunca bu ürünlerle yapılabilecek yenileme projelerinin sınırının da hayal gücünüzün genişliği kadar uçsuz bucaksız olduğu söylenebilir. Eskitme boyasıyla yapabileceğiniz yenileme projeleri için fikir arıyorsanız aşağıdaki listeden yararlanabilirsiniz;
Yalnızca hayal gücünüzü konuşturarak eskitme boyalarla kimsede olmayan eşyalara ve aksesuarlara sahip olabilirsiniz.
Eskitme boyaları, kullanılacağı yüzeye, uygulama şekline, içeriğine, yapısına, rengine, formuna ve markasına göre farklı fiyatlarla sunulabilir. Eskitme boyası fiyat skalasını etkileyen unsurların başında uygulama yapılacak olan yüzey gelir. Akrilik yapıdaki boyalar; strafor, karton, ahşap, metal, seramik, fayans, mermer, duvar, beton gibi hemen hemen her yüzeye rahatlıkla uygulanabilir. Ancak bazı markaların özellikle ahşap veya metal yüzeylere hitap eden çeşitler de bulunur. Amatör veya profesyonel olarak mobilya yenileme işiyle ilgilenenler sıklıkla her yüzeyde rahatlıkla kullanılabilecek akrilik yapıdaki modelleri tercih eder. Bunların yanı sıra sprey formdaki eskitme boyaları da oldukça kullanışlıdır. Yüzeye belli bir uzaklıktan püskürtülen bu ürünler, saniyeler içinde kendinizi renklerin büyüsüne kaptırmanızı sağlar.
Eskitme boya fiyatları, ürünün uygulama şekline göre de artıp azalabilir. Sprey formdaki modeller, uygulama kolaylığı sunması ve bütçe dostu seçenekleriyle oldukça beğeni kazanır. Hemen kullanıma hazır sıvı modeller da fırçayla veya ruloyla kolayca uygulanabilmesi açısından oldukça avantajlıdır. Ancak bu tipteki ürünleri uyguladıktan sonra tamamen kuruma için belli bir süre boyunca beklemek gerekir. Daha profesyonel uygulamalar için krem veya toz eskitme boyaları da tercih edilebilir. Kullanım şekli ve hitap ettiği kitle ne olursa olsun tüm eskitme boyalarını uygun fiyatlarla bulabileceğiniz ilk adres ise Koçtaş’tır. Siz de sevdiğiniz eşyalarınızı fazla harcama yapmadan şık ve antik bir görünüme kavuşturmak için aradığınız eskitme boyalarını bütçe dostu fiyatlarla Koçtaş’tan satın alabilirsiniz.
Eskitme boyası; ahşap, metal, karton, beton, duvar, seramik, porselen, cam gibi birçok yüzeye uygulanabilen dekoratif bir üründür. Uygulandığı yüzeyi eskimiş, yıllanmış ve antik bir görünüme kavuşturma amacını taşır. Yeni eşyalara bile az masrafla oksitlenmiş veya solmuş görünüm kazandırmak için idealdir.
Eskitme boyası; sıvı, toz, krem ve sprey gibi farklı formlarda sunulabilir. Sprey modeller doğrudan püskürtme yöntemiyle yapılır. Toz modeller ise bir miktar sıvıyla karıştırarak hazırlamak gerekebilir. Krem ve sıvı modeller de yine uygulama aparatı suyla nemlendirilerek yüzeye uygulanır.
Eskitme boyaları, farklı şekillerde uygulanabilir. Sıkça kullanılan tekniklerden biri; zımparalama, astarlama, boyama ve vernikleme adımlarını içerir. Zımparalanan ve uygun renkte bir ürünle astarlanan yüzeye eskitme boyası sünger veya fırçayla gelişigüzel uygulanır. Ürün tamamen kuruduktan sonra vernik atılarak yüzeyin tamamen korunması sağlanır.
Ahşap eskitme boyası için öncelikli olarak ahşap yüzeyin zımparalanarak pürüzlerinden temizlenmesi gerekir. Ardından beyaz veya herhangi bir renkte akrilik ürünle astar atılması önerilir. Astar kuruduktan sonra tekrar zımpara yapılarak eskitme boyası dalgalı veya düz hareketlerle yüzeye sürülür. Ardından ürünün yapısına uygun mat vernik kullanılarak yüzey uzun süre boyunca korumaya alınır.