200 TL Üzeri Kargo Bedava

Tohumlar

Filtreler
Özellikler
-
Fırsatlar
Fırsatlar

Yapısal Özellikleri Değişiklik Gösteren Tohumlar

Tohumlar, bahçe veya yaşam alanlarında çeşitli bitkiler yetiştirmek için edinilmesi gereken ürünlerdir. Farklı türden bitkileri yetiştirmek kimileri için bir hobi alanı yaratır. Rengarenk çiçekleri, farklı cinste bitkileri, meyve ve sebzeleri el yordamıyla yetiştirerek bir uğraş kolu edinmek mümkündür. Bireyler yetiştirmek istediği bitki türünün tohumlarını edinerek uygun koşulları sağlamalıdır. Uygun koşullar sağlandığında sağlıklı bir gelişim süreci gözlemlemek mümkündür. Ekim ve bakım aşamalarına uyulduğunda ortaya iyi gelişen ve hoş görünen bitkiler çıkar. Bireyler farklı tohum çeşitleri arasından kendi yetiştirmek istediklerini seçer.

  • Sebze, meyve, çiçek, çim, ağaç gibi ürünlerin ortaya çıkması için bitki tohumlarından yardım alınır. Her bir ürünün ekim vakitleri birbirinden farklı olur. Aynı zamanda nasıl bir toprakta çimlenme göstereceği, nasıl bir ışığa ihtiyacı olduğu, sulama sıklığı gibi çeşitli faktörler bitkilerin gelişme sürecini etkiler. Bireyler tüketim amacı taşıdıkları zaman meyve ve sebze ürünlerini büyütmeye yönelir. Ortaya çıkan bu ürünler taze, kurutularak, pişirilerek ve turşusu kurutularak tüketilebilir. Çok yönlü bir kullanım alanı yarattığı için kullanıcıların tercihleri arasına girer. Ayrıca bireylerin kendi ortamlarında yetiştirdiği meyve sebzeler sağlıklı ve lezzetli olur.
  • Çiçek tohumları, çiçek bahçeleri kurmaya veya yaşam alanlarını renklendirmek için kullanılır. Çimler ise yeşil alanlar yaratmak için edinilir. Futbol ve golf sahası, peyzaj çalışmaları, bahçe gibi alanlarda sıkça yardımları alınan malzemeler arasında yer alır. Farklı bitkilerin meydana çıkmasını amaçlayan bireyler çeşitler arasından seçimlerini doğru yapmalıdır.
  • Buğday tohumu, buğday yetiştirmek için edinilen gerekli bir malzemedir. Ekiminin yapılacağı sırada birçok noktaya uymak gerekir. Bu adımlara dikkat edildiğinde iyi mahsuller elde etmek mümkündür. Ekim derinliğinin 6 - 9 cm aralığında ayarlanması önemlidir. Bunun anlamı toprak ile kök arasında 6 ile 9 cm kadar mesafe olmasıdır. Derinliği doğru ayarlamak sağlıklı ürünler ortaya çıkarmak için oldukça önemlidir. Ayrıca buğday için belli bir ekim mevsimi vardır. Ekim ve kasım aylarında ekim yapmak verimliliğin yüksek tutulması için mühim bir noktadır. Bu aylar geçirildiğinde ise verimlilikte bir düşüş gözlemlenir.
  • Isı seviyesinin de idealde tutulması gerekir. 5 - 9 derece arasında tutulan ısı, ürünün verimliliğini artırır. Buğday tohum fiyatlarında görülen değişimin nedenleri arasında kalite ve miktar yer alır. Yüksek kaliteli ürünler için ödenmesi gereken miktar da artış gösterir. İçerisinde çok sayıda ürün bulunan paketlerin de fiyat etiketlerinde yükselme görülür. Bireyler tohum fiyatlarını kontrol ederek seçimlerini gerçekleştirmelidir. Hem gereksinimlere hem de bütçeye uygun ürünler edinerek yüksek bir performans elde etmek mümkündür.
  • Tohumların kendi içinde ayrışma nedenlerinden biri de yapısal özellikleridir. Doğal veya yapay olmaları ürünlerin farklı bir kategoriye dahil olmasına sebep olur. Yapısal niteliklerine göre yerli, GDO’lu ve hibrit şeklinde üç türü olduğu söylenebilir. Yerli olanlar genetiği ile oynanmış türden ürünlerdir. Doğal içerikli olduğu gibi geleneksel, saf, atalık, organik gibi isimlerle de anılır. GDO’lu tür ise genetiğinin değiştiğini belirten türden bir ürün çeşittir. Biyoteknolojik yöntemlerden yardım alınarak laboratuvar ortamında üretilen maddelerdir. Tamamen yapay olan bir çeşittir ve mevsimsel koşullardan etkilenmeyen yapıdadır. Raf ömrünün uzun olması bireylerin tercih etmesini sağlayan nedenlerden biridir. Hibrit tohumun yapısı ise karma veya melezleştirilmiştir. Aynı türe dahil olan iki bitki çaprazlanarak ortaya çıkar. Hibrit olanları kullanarak serada hava koşullarını sağlayarak üretim yapmak mümkündür. Her bir çeşidin yapısının getirdiği özellikler doğrultusunda bireylerin seçimleri arasına girer.
  • Ürünlerin ayrıştığı bir diğer nokta ise paketlerin içerdiği ürün sayısıdır. Ev ortamında yapılacak ekim için aşırı miktarda ürünleri almaya gerek duyulmaz. Teras veya balkona ekilebilecek ürün sayısı çok da fazla değildir. Ancak geniş bahçe, tarla veya sera için daha fazla ürün almak gerekebilir. İçerisinde 10, 20, 30, 50, 100, 200 gibi farklı miktarlarda ürün bulunan paketler üretilir. Bunların dışında 500, 1000, 2000, 3000, 5000 gibi çok sayıda ürün bulunan çeşitler de mevcuttur. Önemli olan kullanım alanına uygun türleri edinmektir. Bireyler geniş alanlara ekim yapacak ise çok sayıda ürün içeren çeşitler arasında seçimlerini gerçekleştirmelidir. Tohum fiyatları paketlerin içerdiği ürün miktarına göre değişir. Az sayıda olanlar için daha az ödeme yapılması gerekir. Ancak bol miktarda ürün içeren paketlere ödenmesi gereken fiyat değerleri de artar. Bireyler ihtiyaçlarını karşılayacak ürünleri seçerken bütçelerini de aşmamaya gayret etmelidir.

Kullanım Alanına Göre Tercih Edilen Tohum Çeşitleri

Tohumlar pek çok farklı ürünü elde edebilmek için ilk alınması gereken malzemelerdir. Sebze, meyve, çim, bitki, çiçek, buğday, ağaç gibi farklı tohum türleri bireylerin yetiştirmek istediği ürünlere göre tercih edilir. Birçok farklı çeşidi olan bu ürünler yaşanılan coğrafyaya, iklime, toprak türüne bağlı olarak seçilebilir. Böylece büyüme koşullarına daha iyi uyum sağlayabilen ürünler edinilmiş olur. Bireyler geniş çeşitlilik arasından öncelikle yetiştirmek istediği bitkinin cinsine karar vermelidir.

  • Meyve tohumları içerisinde binbir çeşit meyve türünü bulunduran ürünlerdir. Elma, armut, üzüm, kivi, kiraz, nar, çilek, karpuz, papaya, portakal gibi farklı türlerde meyvelerin yetiştirilmesi için farklı ürünlere ulaşılabilir. Yerli meyveler, tropikal meyveler, yabani meyveler gibi farklı cinsten meyvelerin yetiştirilebilmesi için uygun türlerine erişmek mümkündür. Sarı, kırmızı meyveler bireylerin istekleri doğrultusunda yetiştirmeyi seçtiği meyve çeşitleri arasındadır. Türlerine bakıldığında her bir farklı çeşidin sağlıklı bir gelişme sürdürmesi için gereken toprak ve iklim özelliklerinin farklı olduğu görülür. Bahçeye ekim yapılacak ise mutlaka bulunulan bölgenin toprak özelliklerine ve hava koşullarına dikkat etmek gerekir. Bu sayede meydana daha sağlıklı ve gelişimini iyi tamamlamış ürünleri ulaşılabilir.
  • Meyve tohumları arasında ahududu, böğürtlen, ejder meyvesi, kavun gibi farklı çeşitler de yer alır. Bireyler meyvelerin büyümesi için uygun koşulları sağlayarak gelişim süreçlerini izleyebilir. Ekim süreçlerinde uyulması gereken kuralları doğru biçimde takip ederek sağlıklı meyveler yetiştirmek mümkündür. İklim koşullarının uygun olduğu meyve türleri seçilerek daha iyi bir gelişme sürecine şahit olunur. Ayrıca toprak özelliklerine göre uygun meyve türlerini edinerek daha iyi bir gelişme gözlemlenebilir. Bahçenin yanı sıra ev ortamlarında da uygun türde meyveler büyütülebilir.
  • Farklı tohum çeşitleri arasında sebze tohumları yer alır. Kırmızı acı biber, havuç, dolmalık biber, domates, turp, bamya, barbunya, fasulye gibi sebze türlerini ev ortamında, bahçede veya serada yetiştirmek mümkündür. Bahçedeki toprağın özelliklerine göre uygun bir sebze çeşidi seçilerek yetiştirilir. Bireyler farklı türlerdeki sebzeleri yetiştirmek için ürünleri ona göre seçmelidir. Yaşam alanlarında yani evlerde de ekilerek büyütülebilen türlere sahiptir. Evlerdeki teras ve balkon alanlarında farklı sebzeleri yetiştirmek mümkün olur. Bireyler maydanoz, domates, fesleğen gibi sebzeleri balkonunda yetiştirerek birçok farklı açıdan kullanabilir. Uygun koşullar sağlandığında ürünlerden yüksek verim alınır. Ekim ve bakım aşamalarına özenle uyulduğu takdirde lezzetli ve organik sebzelere ulaşılabilir.
  • Yaz veya kış mevsiminde ekilmeye uygun olan farklı çeşitleri mevcuttur. Kışlık sebze tohumları arasında lahana, ıspanak, turp, havuç, brokoli gibi sebzeler yer alır. Bu ürünlerin ekim zamanı sonbahar aylarıdır. Sonbaharda ekildikleri için yüksek sıcaklıklardan ve sert soğuklardan etkilenmezler. Sıcak havada ekilmediği için sıcaktan yanma riski ortadan kalkar. Ayrıca soğuk havada ekimi yapılmadığı için ise donma gibi olumsuzluklarla karşılaşılmaz. Doğru zamanda ekilen ürünlerden verimli bir sonuç almak mümkün olur. Bu nedenler ile ekim zamanını geçirmemek oldukça önemlidir. Geç veya erken ekim söz konusu olursa sebzenin yetişmemesi gibi durumlar ile karşılaşılabilir. Ancak tam zamanında ekildiğinde sağlıklı bol mahsullere erişmek mümkündür.
  • Çiçek tohumları da bireylerin çiçek yetiştirmesi için mutlaka edinmesi gereken malzemeler arasındadır. Farklı tür ve renkte olan çiçekler, çiçek tohumlarının yardımıyla ev veya bahçelerde kolayca yetiştirilebilir hâle gelir. Bireyler çiçek yetiştirmeyi hobi ya da estetik amaçlı görev edinebilir. Toprakla uğraşmayı sevenler için çiçek ekimi oldukça zevkli bir aktivitedir. Çiçekler rengarenk görünümleri ve aromatik kokularıyla yaşanılan alanların zenginleşmesine katkıda bulunur. Renkli duruşları ile saksıda yetiştirilen çiçekler yaşam ortamlarını renklendirmeye yardım eder. Estetik ve hoş görünümleri ile güçlü bir dekorasyon elemanı olarak görev üstlenir. Evlerde büyümesine elverişli olan istenen her noktaya konumlandırılabilirler. Salon, oturma odası ya da balkon gibi alanlarda çiçeklerin büyüme ve gelişmesini izlemek mümkün olur.
  • Farklı çiçek türlerinin ekimi ve bakımı birbirinden farklıdır. Suyu seven veya sevmeyen çiçekler için sulama aralıkları değişkenlik gösterir. Bireyler günlük rutinlere bakarak da bir çiçek türü tercihi yapabilir. Farklı çiçek türlerinin renk çeşitliliğine sahip türlerine ulaşmak mümkündür. Bu doğrultuda renk ve tür gibi değişkenlere sahip ürünler arasından seçimler yapılır. Çiçek türleri bahçede de yetiştirilebilen bitki çeşitleridir. Geniş çiçek bahçeleri elde etmek için uygun sayıda ürünler edinilebilir.
  • Bir diğer sık tercih edilen ürün çeşitlerinden arasında çim tohumları yer alır. Çim tohumları yemyeşil alanlar oluşturmak adına yararlı ürünler arasındadır. Bahçe, park, futbol sahası, golf alanı ve peyzaj alanları gibi çok çeşitli ortamlarda geniş yeşillikler oluşturulmasını sağlar. Farklı kullanım alanlarına yönelik farklı türleri bulunur. Renk tonu ve büyüme süreci gibi özellikler açısından farklı ortamlar için farklı türler tercih edilir. Aynı zamanda birden çok ürün çeşidinin yer aldığı karışımlara da erişmek mümkündür. Kış ve yaz mevsiminde ekilmeye uygun çim tohumlarını seçerek yaşanılan coğrafyaya göre bir ekim gerçekleştirilebilir.
  • Bireylerin ürünleri hangi amaçla kullanacağını bilmesi ve aynı doğrultuda tercihlerini yapması gerekir. Karışım ya da tek tür olan ürünler arasından oluşturulmak istenen çim yüzeyler düşünülerek seçim yapılır. Kullanım alanları arasında yama, onarım, tamir gibi amaçlar bulunur. Yapısı bozulan ve zarar uğrayan çim alanların düzeltilmesi için bu ürünlerin yardımı büyüktür. Aynı zamanda gölge alanlara ekilmek üzere de tasarlanan modellere ulaşılabilir.

Birçok farklı türü olan ürünler arasında seçim yaparken kalite ve miktar oldukça önemlidir. Tohum fiyatlarının arasında değişim görülmesini sebepleri arasında bu etkenler bulunur. Kaliteli olan ve yüksek verim alınabilecek ürünlerin fiyat etiketleri daha yüksektir. Bireyler ihtiyaçlarını karşılayan aynı zamanda bütçeyi aşmayan ürünleri tercih eder. Böylece gereğinden fazla harcama yapmadan ürünlere ulaşmak mümkün olur. Paketin içerisinde yer alan ürün sayısının artması da fiyatların yükselmesine bir nedendir. Seçim yaparken kalite, tür, miktar, fiyat gibi özelliklere dikkat edilmelidir. Böylece iyi performans elde edilecek ürünleri seçmek daha kolaydır.

Ağaç Tohumları Türleri ve Özellikleri

Tohum türleri arasında bulunan ağaç tohumları, geniş çeşitliliği ile birçok alana ekilebilir. Ormana, bahçeye, peyzaj alanlarına ve daha birçok ortama ekilebilen türlerine erişmek mümkündür. Sedir, sarıçam, servi, erguvan, göknar, çınar gibi farklı ağaç türlerini uygun özelliklere sahip topraklarda yetiştirmek mümkündür. Yetiştirilmek istenen ağaç türü belirlenerek doğru koşullarda büyütmek oldukça kolaydır.

  • Ağaç tohumlarının ekim ve bakımı için uyulması gereken adımlar vardır. Ağaç tohumlarını ekmek için öncelikle bir gün süreyle su içerisinde bekletilmesi gerekir. Ekim sürecinde saksıya ekilmek istenen ağaç tohumlarının gelişimini sağlıklı sürdürebilmesi için saksı seçimi önemlidir. Saksı seçerken ne kadar derin olduğu mutlaka kontrol edilmelidir. Aksi takdirde köklerini iyi biçimde salamaz ve bunun sonucunda da iyi bir gelişim gösteremez. Bu nedenlerle kökleri iyi salabileceği genişlikte bir saksı kullanılmalıdır. Saksının derinliğinin minimum 18 cm olmasına dikkat edilmelidir.
  • Diğer önemli adım ise toprak seçimi yapmaktır. Ağacın sağlıklı büyüyebilmesi için gelişimine uygun yapıdaki toprak türlerinden faydalanmak gerekir. Toprağın çok yumuşak veya aşırı sert olması, toprak kökünün gelişiminde rol oynayan olumsuz faktörlerdendir. Bu sebeple toprağın ağaç türünün gelişimini destekleyen bir yapıda olması önemlidir. Genellikle bu toprak çeşidi; kırmızı killi toprak, dere kumu ve yanmış hayvan gübresinin ⅓ oranında karışımına denk gelir. Bireylerin ağaç türünün gelişimine uygun bir toprak karışımı hazırlaması oldukça mühimdir. Kök gelişimini desteklemek adına kum eklemek unutulmamalıdır.
  • Suda bekletilen ağaç tohumları arasından ekime başlarken suda batanlar tercih edilebilir. Suya batması yapısının sağlıklı olduğunu belirtir. Ekim yapılırken tohum yüksekliğinin 2 kat derinine ulaşmaya özen gösterilmelidir. Fazlasıyla derine ekilmemesi gerekir. Fazla derine ekilen ürünler toprak baskısına boyun eğemez ve çıkamaz. Ekim işlemleri düzgünce yapıldıktan sonra geriye bakım adımları kalır.
  • Bakım konusunda sulama uygulaması çok önemlidir. Sulama sırasında su saksıya bir anda boşaltılmamalıdır. Birden aktarıldığında tohumun yerinde kayma oluşabilir. Bu gibi olumsuzluklar yaşanmaması için suyu azar azar dökmekte yarar vardır. Ekilen tohumun gelişimi için ışık, ısı ve nem dengesini iyi kurmak gerekir. Saksı güneş gören bir yere yerleştirilmelidir. Çünkü ağaç tohumu türleri güneşi çok seven ve güneşe gereksinim duyan ürünlerdir. Filizlenmeler başladığında ise aşırı sulama yapmaktan kaçınılmalıdır. Toprağın yapısı kontrol edilerek suya ihtiyacı olup olmadığı anlaşılır. Toprağa temas edildiğinde kuru bir hissiyat geliyorsa sulama vakti gelmiş demek olur. Bireyler büyütmek istediği ağaçların türlerini belirledikten sonra ekim aşamalarını doğru gerçekleştirmelidir. Böylece istenilen ağaç türü kolayca büyütülerek istenen yere konumlandırılabilir.
  • Bireylerin hayallerindeki ağaçlara ulaşması için bütçelerine uygun ürünleri edinmesi oldukça önemlidir. Bütçenin aşılmaması adına tohum fiyatları incelenir ve buna göre seçimler yapılır. Kalitenin ve tanenin artması ile birlikte fiyat değerlerinde de bir artış görülür. Verimliliği yüksek bir büyütme süreci için mutlaka kaliteli ürünleri edinmek gerekir. Kalitesiz ürünlerden iyi bir performans beklemek yanlış olur. Bu nedenle kalitesi yüksek ürünleri seçerken bütçeyi aşmayan tercihler yapmaya özen gösterilmelidir. Ekim yapılacak alanın genişliği göz önünde tutularak içerdiği ürün miktarı belirlenmelidir. Gereği kadar ürün edinerek hem fazla harcamadan kaçınmak hem de verimli bir performans elde etmek mümkün olur.

Yerli Tohumların Yapısı ve Nitelikleri

Yerli tohum farklı isimlerle de anılan bir tohum türüdür. Doğal, geleneksel, atalık ve organik tohum olarak da adlandırılan ürünler; kimyasal maddeler maruz kalmayan ve nesilden nesile aktarılabilen yapılardır. Genetiğiyle oynanmamış yerli tohumlar, döllenmiş hücredeki çekirdeğin DNA dizilimine müdahale yapılmadığını belirten bir yapıdadır. Doğal içerikli bir tür olan yerli tohum, birçok farklı türde ürünü içerir. Meyve, sebze, pirinç, buğday gibi farklı ürünler iklim ve toprak özelliklerine bağlı olarak eskiden beri kullanılmaya devam edilir. Bahçede üretilen ve uzun yıllar boyu kullanılan tohumlar, doğal ve yerel tohumlar olarak geçer. Yerli tohumlar ekilip büyütüldükten sonra olgunlaşan ürünlerin tohumları alınır ve mevsime göre ilk hali muhafaza edilerek aktarımı sağlanır.

  • Ülkenin her bölgesinde aynı üretim ortamıyla karşılaşmak mümkün değildir. Mevsimsel özellikler, toprak nitelikleri, toprağın verimi, coğrafi koşullar gibi etkenlerin bölgeye göre değişkenlik gösterdiği söylenebilir. Bütün bu sebepler ile farklı coğrafi bölgelerde farklı ürünlerin üretimi yapılır. Çünkü toprağın elverişliliği ve iklim koşulları konuma göre değişir. Belli bir bölgede yetişmeye uygun olan ürünler, yalnızca o bölgede ya da aynı koşulları sağlayan başka bir yerde yetiştirilebilir. Bunun oluşabilmesinin nedeni de yerel tohumların kullanılıyor olmasıdır. Yaz mevsiminde gelişim gösteren ürünler sadece yazın sağlıklı bir büyüme gösterir.
  • Yerel tohumların öne çıkan özelliklerinden biri doğurgan ve sürekli olmasıdır. Yerli tohumlardan her yıl yeniden verim alabilmek mümkün olur. Ayrıca elde edilen yiyecek türleri son derece sağlıklıdır. Vitamin ve mineral anlamında zengin olan bu mahsuller aynı zamanda lezzetli bir tada sahiptir. Kimyasal madde kullanılmadan üretilmesi sebebiyle kısa sürede tüketilmesi gereken yiyecekler meydana getirilmiş olur.
  • Yerli tohum olmayanlar ise yapay hibrit ve kimyasal içerikli tohumlar olarak bilinir. Yapay içerikli tohumların üretilme nedeni ise farklı ekolojilerde üretilen ürünlerin koşulları sağlamayan topraklarda da yetiştirilme isteğidir.
  • Tohum fiyatları kaliteli olmaları, türleri ve çok sayıda ürün bulundurmaları gibi etkenler çerçevesinde değişir. Bireylerin hangi türden bir ürüne ihtiyaç duyduğunu belirlemesi gerekir. Yerli, hibrit veya GDO’lu gibi seçenekler arasından istenen bir ürün belirlenir. Sonrasında ekilmek istenen ürünün çeşidine karar verilmelidir. Bireyler verimli bir performans almak istiyorsa kalitesi yüksek ürünleri tercih etmelidir. Kalitesiz olmaları, ortaya çıkacak mahsulün de kalitesini etkiler. Böylece harcanan bütçe ve zaman boşa gitmiş olur. Ekim yapılacak alanın büyüklüğü düşünülerek paket içeriklerine karar verilir. Çok veya az sayıda ürünler konarak üretilen paketler arasından seçim yaparken kullanım alanı göz önünde tutulmalıdır. Aksi hâlde yetersiz veya fazla gelen durumlarla karşılaşılabilir. Bütçeye ve ihtiyaçlara uygun alternatifler seçilerek maksimum verim almak mümkündür.
  • Koçtaş’ta farklı ihtiyaçlara yönelik üretilen pek çok tohum çeşidine ulaşabilirsiniz. İstediğiniz alanları yaratmanıza yardım edecek ve farklı amaçlar ile kullanabileceğiniz ürünleri ortaya çıkarmanıza yarayacak türleri belirleyebilirsiniz. Belirlediğiniz tohum türünü Koçtaş’tan hızlıca sipariş edebilir, ekim ve bakım kurallarına uyarak sağlıklı ürünler dele edebilirsiniz.

Tohumlar Kategorisi ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular

Tohum türleri ve özellikleri nelerdir?

Çeşitleri arasında yerli, hibrit ve GDO’lu olanlar yer alır. Yerli olanlardan her sene tekrar verim almak mümkün olur çünkü yapısal olarak doğurgan ve süreklidirler. Hibrit türler, karma veya melezleştirilmiş olarak bilinir. GDO’lular ise genetiği değiştirilerek ortaya çıkarılan çeşitlerdir. Biyoteknolojik yöntemler ile geliştirilmiş olan tamamıyla yapay ürünlerdir.

Tohum alırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Seçim sırasında çeşitlerine dikkat etmek gerekir. Ne cins bir ürünün ekileceğine karar verilmelidir. Sebze, meyve, buğday, ağaç, çiçek, çim gibi değişen çeşitler arasından kullanımlara göre bir seçim yapılır. Ayrıca paketlerin içerdiği miktar da çok önemlidir. Ekim yapılacak alanın genişliğine göre ürün miktarına karar verilir.

Tohum fiyat aralıkları nelerdir?

Tohum fiyatları tür, kalite ve miktar gibi değişkenler sonucunda farklılaşır. Kalitesi yüksek olan ürünlerin fiyat etiketleri de daha yüksek olur. İçerisinde daha çok miktarda ürün bulunan paketlerin de fiyat değerleri artar. Bireyler hem ihtiyaçlarına uyan hem de bütçelerini aşmayan seçimler yapmalıdır.

Hangi tohum ne zaman ekilir?

Ayçiçeği ve kavun mayıs ayında, salatalık temmuzda, ıspanak ve çilek ağustosta, barbunya haziranda, buğday ve arpa ekim ayında ekilir. Bu gibi örnekler çoğaltılabilir. Ceviz ve zeytin mart ayında, dereotu ve roka ocak ayında ekilir. Ürünlerin türüne ve verimliliğine göre meyve, sebze, çiçek gibi türlerin ekim zamanı farklı olur.

Toprağa tohum ne zaman ekilir?

Ürünlerin doğru ekim zamanları türüne göre birbirinden farklı olur. Yılın farklı aylarında ekilmeye uygun ürünler bulunur. Bireyler ekecekleri tohumun türüne göre ekim zamanını tespit etmelidir. Ürünün sağlıklı bir gelişim göstermesi için ekim vaktine uyulması gerekir. Aksi hâlde istenen verim alınamaz ve ortaya bir mahsulün çıkması zorlaşır.

Daha fazla göster
951 Ürün Listeleniyor
Filtrele
Göster: 3'lü 5'li
Sıralama: