200 TL Üzeri Kargo Bedava

Kaynak Makineleri

Filtreler
Özellikler
-
Fırsatlar
Fırsatlar

Her Türlü İhtiyacınıza Uygun Kaynak Makinesi Çeşitleri

Metallerin ve alaşımların birleştirilebilmesi ve tüm bu bileşenlerin birbirleri ile kaynamasını sağlayabilmek amacı ile kullanılmakta olan kaynak makinesi, metal ağırlıklı iş endüstrilerinde oldukça önemli bir yere sahiptir. Kaynak işlemlerinin oldukça yüksek kalitelerde yapılabilmesi ve maddi açılardan da oldukça uygun maliyetli olması bakımından çeşitli alanlarda da kullanıma uygun olacak şekilde makineler üretilir.

Günümüz koşullarında çeşitli imalat işlemlerinde kullanılabilmeleri için üretilen birden fazla çeşitli elektrikli el aletleri bulunur. Bu aletlerin kimisi materyallerin ayrıştırılması ya da parçalanması, kimisi fiziksel ve kimyasal özelliklerinin değiştirilmesi, kimisi de çeşitli malzemeleri bir araya getirebilme amacı için kullanılır. Üstünde çalışılacak malzeme ahşap ya da seramik gibi pratik şekil verilebilen özelliğe sahip olmadığı zaman, bu elektrikli aletlerin yardımına ihtiyaç duyulur. Kaynak aletleri de buna iyi birer örnek olarak verilebilir. Kaynak aletleri genellikle metallerin ya da termoplastik materyallerin birleştirilebilmesi için kullanılır. Kaynak makineleri bu işlemi yerine getirmeden önce tüm parçaları yüksek sıcaklığa maruz bırakarak erimelerini ve daha sonrasında ise soğuduktan sonra füzyon aracılığı ile birleşmelerini sağlar. Birbirinden farklı materyallerin birleştirilmesinde lehim ve ona benzer teknikler kullanılıyor olsa da, bütün bunların kaynaktan en büyük farkı, üstünde çalıştıkları malzemeyi değil de yardımcı bir malzemeyi eriterek birleşmeyi sağlamalarıdır. Bir metal kaynak makinesi ile eritilerek birleştirilen malzemeler daha sonrasında taşlama makinesi gibi cihazlarla eşliğinde pürüzsüz bir forma kavuşturulur.

Kaynak makinesi, erime noktası yüksek olan ve bu sebeple cisim bütünlüğünü korumaya meyilli olan materyallerin birleştirilmesi işlemini yerine getirir. Bu şekilde getirdiği yenilik ve pratiklik sonucunda sanayinin birden fazla alanında oldukça sık bir şekilde kullanılan aletlerden birisi haline gelmiştir. Hatta bu sayede kullanım alanları su altı tesisatlarından uzay istasyonu tamirat ve geliştirmelerine kadar son derece geniş bir skalaya yayılmıştır. Tüm bunların yanı sıra en küçük tamirat işlemlerinde bile kullanılabilmekte olan portatif kaynak makinesi modellerinden, ağır sanayi işlemlerinde kullanılan sıcak kaynak makinesi modellerine büyük bir güç ve işlevsellik yelpazesi de kazandırmış olur. Kullanım alanlarının bu kadar çeşitlenmesinde, farklı kaynak teknolojilerinin geliştirilmesinin önemi oldukça büyüktür.

Kaynak Makineleri Çeşitleri Nelerdir?

Kaynak makinesi çeşitleri kaynak teknikleri, akım türleri, farklı yapıdaki arklar gibi değişken unsurlara göre çeşitli özellikle sahiptir.  Ürün çeşitleri kullanımlarına göre ayrılmaktadır. Lazer kaynak makinesi, çanta kaynak makinesi, pprc kaynak makinesi, boru kaynak makinesi, plastik boru kaynak makinesi, pvc kaynak makinesi, mini kaynak makinesi, plastik kaynak makinesi ve inverter kaynak makinesi gibi oldukça fazla çeşidi bulunur.

Örtülü Elektrot Kaynak Makinesi

El yardımı ile yapılan bir kaynak yöntemi olarak karşımıza çıkan örtülü elektrot, kaynak yapılabilmesi için gerekli olan ısıyı tükenmekte olan ve örtülü bir elektrot kaynağı ile işlemin gerçekleştirildiği parça arasında oluşan arktan alır. Ark, materyalin erimiş bir hale gelmesini sağlayacak olan enerjiyi açığa çıkarmakla yükümlüdür. Örtü ve çekirdekten oluşan örtülü elektrot makinesi; rutil, asit, bazik ve selülozik çeşitleri şekli birbirlerinden farklı özelliklere sahiptirler. Tüm bunların kimyasal yapıları ark kararlılığına, işlem derinliğine ve malzeme miktarına da etki edebilecek güçtedir. Alüminyumdan oluşan alaşımları paslanmaz çelik, dökme demir ve bakır malzemeler üstünde işlem yapabilmek amacı ile  örtülü elektrot kaynak makinesi sıklıkla tercih edilen ürün grupları içerisinde yerini alır. Açık ya da  kapalı alanlarda rahatlıkla kullanılabilmesi, hafif ve taşınabilir özelliklerinin bulunması da oldukça önemli avantajlar içerisinde yerini alır.

Koçtaş çatısı altında bulunan ihtiyacınıza en uygun ve çok fazla sayıda çeşidin bulunması sebebi ile kullanıcıların ihtiyaçlarına çözüm sunmaktadır.

RKM serisi konvansiyonel tipe sahip olan ürünler çoğunlukla gemi ve inşaat sektörü gibi çelik konstrüksiyon işlerinde daha sık tercih edilirken, ağır çalışma şartlarına karşı oldukça fazla dayanıklılıkları ile ön plana çıkarlar.

İnverter tip ile dijital ekran kontrolü sağlayabilir bunun sayesinde de hassas kaynak dikişleri oldukça yüksek kalitelerde sağlayabilir. Çalışma akım aralıklarına göre geniş ürün yelpazemizden ihtiyaç duyulan makinelerin tercih edilmesi esnasında uzman kadromuzdan destek alabilirsiniz.

TIG Kaynak Makineleri

Bir çeşit gaz metal ark kaynağı olan TIG kaynağı, metal parçaların eritilmesi ve birleştirilmesi için gerek duyulan sıcaklığı tungsten elektrotlardan alan kaynak yöntemine verilen addır. Koruyucu işlev olarak argon gazının kullanılması sebebiyle bütün bu makineler argon kaynak makinesi olarak da piyasada yer alır. Argonun renksiz ve kokusuz olması sebebi ile işlem esnasında kaynak parçalarının gözükmesi de kolaylaşır. Oldukça düşük seviyelerde sıçrama, duman ya da kıvılcım görülebilir.

TIG kaynak makineleri ile genişçe bir kalınlık aralığında her türden metal üstünde hassas, temiz ya da çok yönlü işlem yapabilmek mümkündür. Dikey ya da yatay işlem olanağının yanında bir de korozyona dayanıklı ve süper güçlü kaynak yapılması da yine bu makinelerin avantajları arasında yerini alır.

Bu ürünler alaşımlı olmayan çelikler, paslanmaz çelikler, alüminyum, nikel, bakır ve titanyum alaşımları gibi birbirden oldukça farklı materyallerin kaynaklarında oldukça başarılı sonuçlar verir. Pulse’lı, sinerjik ve enerji verimliliği sağlayan PFC teknolojilerine sahip olan oldukça çeşitli ürün kategorisine sahip TIG kaynak makineleri ile hassas bir şekilde kaynak parametrelerinin kontrolünü başarılı bir biçim sağlayabilirsiniz.

Gazaltı Kaynak Makinesi

Gazaltı kaynak makineleri, kaynak için gerekli olan ısıyı eriyen ve devamlı olarak beslenen elektrot sayesinde kaynak akımının yaratmış olduğu dirençten alır. Gazaltı kaynak yönteminde soy gazlar kullanılır ve bu neticede metal elektrot eritilir. Tüm bunlardan sonra ise çeşitli metaller üstünde çalışılması ya da aktif gazların kullanılabilmesi ile birlikte gazaltı kaynak yöntemi geliştirilir. Bu ürünler arasında bulunan farklar, kullanılmış olan gaz ve üzerinde işlem yapılmış olan metallerdir. Karbondioksit gazı kullanılan gazaltı kaynak yöntemi ise, az alaşımlı veya alaşımlı olmayan metallerin kaynak işlerinin gerçekleştirilebilmesi için oldukça uygun bir tercih olacaktır.  Bir başka gazaltı kaynak yönteminde ise argon ve helyum gibi içeriklerden yararlanılır. Gazaltı kaynak makinesi ile alüminyum, paslanmaz çelik ya da çelik alaşımı gibi birden fazla metalin kaynağı gerçekleştirilir.

Üretim sahalarında daha çok gazaltı kaynak makineleri kullanılırken, Gazaltı kaynak makineleri serisi konvansiyonel ve inverter tip kaynak makineleri olarak da birden fazla çeşitteki sektörler arasında tercih edilir.

Gazaltı kaynak makinesi, serisi ürünlerin zorlu çalışma alanlarına karşı dayanıklılıkları ile ön plana çıkarlarken, tel sürme ünitesi içinde yer alan kompakt tiplerinin yanında da ayrılabilir tel sürme ünitelerine sahip olan tipleri ve çeşitli çıkış akım aralıkları ile kaynak çözümleri sunar.

Gazaltı kaynak makineleri, alaşımlı olmayan ya da düşük alaşımlı çelikler ve paslanmaz, alüminyum, bakır ve farklı alaşımlara sahip çeşitli kalınlıklarda bulunan malzemelerin kaynağında oldukça iyi performans sağlarlar. Sinerjik ve pulse özellikleriyle de çeşitli tiplere sahip olan ürünlerin ön gaz, son gaz, başlangıç amperi, çıkış akım süresi, iniş akım süresi, krater doldurma, ark punta süresi gibi süreçleri kaynak yapılmadan hemen öncesinde ayarlama imkanı sağlayan tipleri ile de kaynak kalitesini üst düzey bir sağlamlık sağlanırken, kaynak prosesi oldukça kolay bir şekile büründürür.

Tozaltı Kaynak Makineleri

Tozaltı kaynak makineleri, işlemin yapılacağı parça ve kaynak telinden gelen akımın oluşturmuş olduğu ark sayesinde yapılır. Tel ve metal parçanın bir kısmının erimesiyle birlikte birleşme gerçekleşir. Ark, devamlı olarak toz altında yandığından dolayı  bu yönteme tozaltı adı verilir. Bu yöntem sayesinde koruma gazı olarak toprak alkali metaller ve silikat kullanılır.

Tozaltı modelleri genellikle büyük çelik konstrüksiyon parçalarda, gemi yapımında, ağır metal endüstrisinde, kaplama ya da dolgu uygulamalarında sıklıkla kullanılır. Metallerin birleştirilmesinin yanında aynı zamanda tadilat işlemlerinde de oldukça işlevsel bir hale bürünür. Tozaltı modellerinin avantajları arasında enerji ve elektrot tasarrufu sağlaması, derin kaynak nüfuziyeti, hızlı işlem ve kaynak dikişinin düzgün olması gibi işlemler yer alır.

Oldukça ağır ve yoğun çalışma koşullarında kullanıma uygun bir biçimde tasarlanmış, hassas ayar kontrolü sebebi ile bu seçeneklerde yüksek kaynak performansı sağlamakla yükümlü olan kaynak tozaltı kaynak makineleri traktör ve otomatik toz toplama ünitesiyle beraber tek bir kafa ve tandem traktör çeşitleri ile de yüksek müşteri memnuniyeti sağlamayı amaçlar.

Plazma Kesme Makineleri

Devamlı olarak sabit bir şekilde duran basınçlı havanın doğru akım kaynağı ile iyonize edilebilmesi ve plazma biçimine getirilmesi ile plazma kesim işleminin gerçekleştirilmesini sağlar. Sadece iletken metaller üstünde işlem yapılabilmesine olanak sağlayan plazma kesme makineleri, kesme ve oluk açma işlemlerinde de oldukça sık tercih edilen aletler arasında yer alır. İşçilik ve işletme maliyetlerinin azaltılması, kesim işleminin ve taşıma işleminin pratik olması sebebi tüm bu makinelerin avantajlarından yalnızca birkaçıdır.

Plazma kesme makineleri, alaşımlı olmayan çelikler, paslanmaz çelikler ya da alüminyum gibi çeşitli materyallerin plazma yöntemleri ile kesim işleminde oldukça yüksek performans sağlarlar. Çeşitli çıkış akım aralığına sahip olan ürünler ile çeşitli aralıkta bulunan et kalınlıklarına sahip olan materyallerin hassas kesimleri, düşük ısı girdisi ve çarpılmaların minimuma indirilerek yapılmasına imkan sağlar.

Kaynak Makinesi Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kaynak makinesi seçilmeden önce kaynak yönteminin ve hangi türde ürüne ihtiyaç duyulduğu belirlenmelidir. Gazaltı kaynak makineleri ve tozaltı kaynak makineleri gibi çeşitli işlemler için tercih edilen modeller yer alır. Bütün bunlar için alüminyum, inverter, çanta veya gazaltı kaynak makineleri de kullanılır. Gazaltı makinesi seçerken kaynak uzunluğuna ya da levha kalınlığına dikkat edilmelidir. Alüminyum malzeme kullanılacağı zamanlarda ise darbeli bir kaynak makinesi tercih edilebilir. Tozaltı modelleri için ise AC/DC kaynak makinelerinin tercih edilmesi son derece doğru bir karar olacaktır.

Kaynak makinelerinin devamlı ya da belirli birer zamanlar aralıklarında kullanılacak olmaları da önemli bir unsurdur. Bu sayede bütün ihtiyaçları karşılayan ve yüksek ya da ortalama bir güçle çalışan herhangi bir model tercih edilebilir. Kaynak makinesinin hareketliliği ya da boyutu da buna uygun bir şekilde belirlenebilir.

İnverter modeller, gazaltı ve toz altı modeller ve örtülü kaynak elektrotları ile 100’den fazla ülkeye ihraç edilirler. AR-GE çalışmaları ve en güncel olan teknolojiler yardımı ile geliştirilen bu makineler, düşük enerji ile maksimum verimlilikte çalışırlar. Yüksek akım ya da gerilim koruması gibi özellikleri sebebiyle güvenli bir kullanım alanı sağlar. Darbelere karşı dayanıklı olan gövdeleri ile kaynak makinelerinin uzun seneler boyunca kullanılmasını da böylece mümkün kılar.

Kullanılacağı Alana Göre Kaynak Makinesi Seçimi 

Kaynak makinesi içerisinden herhangi bir tercih yaparken hangi materyallerin üstünde kullanılacağı en önemli faktördür. Bu sebepten dolayı doğru kaynak yöntemi ve amper ikilisini tespit etmek oldukça büyük önem taşır. Ürünlerde kullanılan elektrot kalınlığı da ampere bağımlı olarak artış gösterebilir özelliğe sahiptir. Bir başka bakışla kullanılabilecek en kalın elektrot çapını makinenin amperinin belirlediğini söyleyebiliriz. Amper yükseldikçe makinenin de ısı enerjisine dönüştürebildiği elektrik akımı daha da fazla olur. Bundan dolayı ince kalınlıkta ve düşük erime sıcaklığı olan materyaller için alt sınır olan 160-180 amper kaynak makineleri çeşitleri için gereken ihtiyaçları sağlar niteliktedir. Daha yüksek erime sıcaklığı bulunan ya da daha kalın malzemeler için ise daha yüksek amperlere ihtiyaç duyulur. 300 - 400 amper kaynak makineleri çeşitleri bu konuda oldukça daha uygun seçenekler arasında yerini alır. Mini kaynak makinelerinin fiyatları da kullanıcılara oldukça uygun bütçe dostu çözümler sunan yapıları ile piyasada yer alır. Elektronik kaynak makinesi fiyatları da bu sebeple küçük ölçekli işleri görebilecek en uygun seçenekler arasında yer alır ve endüstriyel faaliyetler için üretilen oksijen kaynak makinesi fiyatlarında olduğu gibi oldukça yüksek rakamlara kadar çeşitlenebilir.

Başka bir yandan ise çeşitli transformatörler aynı amperle değişen miktarları da ısı ortaya çıkarabilmek amacı ile kullanılır. Bu sebepten dolayı en az amper kadar hangi transformatör kullanıldığı ve hangi yöntemle kaynak yapılacağı da oldukça büyük önem taşır. Amper aynı zamanda yüzde ile ifade edilebilen bir verimliliğe de sahiptir. Burada verimin anlatıldığı makinenin ne kadar süre boyunca aralıksız olarak çalışabileceği ve ne kadar süre boyunca dinlendirilmesi gerektiğidir. Örnek vermek gerekirse, %50 verimli bir makine 15 dakika çalıştırıldıktan sonra paralel olarak bir o kadar da dinlenmeye bırakılmalıdır. %75 verimli bir makine ise 15 dakika çalıştıktan sonra 5 dakika kadar dinlenerek yeniden kullanıma hazır hale gelir.

Kaynak Yapmaya Başlamadan Önce Yapılması Gerekenler

Kaynak kabloları açıldıktan hemen sonra parça kalınlıklarına göre elektrodlar seçilmelidir. Amper ayarlarının da elektrod çapına göre ayarlanması gerekir. Kaynak işlemi süresi boyunca yanıcı giysilerin aksine ısıya karşı duyarlı olan giysilerin seçilmesi ve giyilmesi de oldukça büyük önem taşır. Çevrede  yer alan bireylerin de kaynak ışınlarına maruz kalmasını önleyecek bütün önlemlerin alınması mutlak şarttır. Yüksek bölümlerde kaynak işlemi yapılırken emniyet kemeri takmak gerekir, bu sayede başınıza gelebilecek kötü olaylardan hızla kaçabilirsiniz. Aynı zamanda bu makine ile yapılan işlemler sürecinde çevrede oluşabilecek ve alev alacak herhangi bir malzeme veya materyal var ise bu maddeler alandan hızla uzaklaştırılmalıdır.

Başınızı koruyacak baret ya da ona benzer bir şapka mutlaka kullanmalısınız. Aynı zamanda kaynak yapılan parçalara dokunulmasını engelleyebilecek bir uyarı levhası  da her yere asılmalıdır. Kullanışlı özellikleri ile kaynak işlemlerini pratikleştiren kaynak makineleri Koçtaş'ta! Sizler de hemen ihtiyacınıza en uygun olan ürünü seçebilir ve sepetinize kolay bir şekilde ekleyebilirsiniz.

Kaynak Makinelerinin Teknik Özellikleri

Makineler, doğru (DC) veya alternatif (AC) akım ile birlikte çalışır. Tüm bu akımların tersine çevrilmesi ya da birbirlerine dönüştürülmesi için enerjinin işlendiği sistemleri kullanılırlar. Bu ürünler elektrik enerjisinin yanında aynı zamanda gazla da çalışır. Şebeke yardımı ile alınan elektrik, ortalama 25-50 Volt arasında değişiklik gösterir. Elektrikli modeller de yüksek akımlara karşı oldukça dayanıklıdır. Ortalama güce sahip olan bir model düşük akım şiddetine karşı dayanıklı iken üretim hattında kullanılan makineler ise yüksek akımlara karşı da güvenli kullanım avantajı sağlar.

Kaynak Makineleri Nerelerde Kullanılır?

Kaynak makinesi günümüz koşullarında metal parçaların kullanıldığı ve birleştirildiği herhangi bir sektörde ya da alanda kullanılır. Gemi inşaatı, köprü ve demir yolu yapımı gibi büyük çaplı projelerden tutun da küçük çaplı tadilat işlemlerine kadar çeşitli işlerde metal birleştirme amacı ile kaynak makinesinden yararlanılır.

Metalleri ve çeşitli alaşımlara sahip olan malzemeleri birleştirebilmek için kullanılmakta olan makinelere de kaynak makineleri denir. Elektrik akımından oluşan ısı ile birlikte birbirlerine kaynayan maddeler metal endüstrisinde yoğun bir biçimde kullanılır. Bu ürünler işlemlerinin daha kısa sürmesinde etkin rol oynayan ve çok daha güçlü bir kaynak uygulaması yapmasında dolayı da sıklıkla tercih edilir. Gemi yapımı, köprü ve inşaat sektöründe kaynak işlemi oldukça yoğun bir şekilde yapılır. Kaynak makinesinin çalışma prensibini özetlersek; zıt elektrik uçlarının birbirleriyle temas ettirilmesi olarak açıklayabiliriz. Pozitif ya da negatif yoğunluklu uçlar bir araya getirildiğinde ortaya çıkan ısı ile birlikte arada bulunan malzemeyi eriterek boşluğu doldurma aşamasında yardım eder. Çalışmak için, güçlü bir elektrik enerjisine ihtiyaç duyar. Bu sebeple kaynak işlemleri sırasında kaynak trafoları kullanılır.

Kaynak Makinesi Kategorisi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Kaynak Makinesi Fiyatı Nedir?

Kaynak makinesi fiyatları farklı modeller için değişiklik gösterebilir ve geniş bir aralıkta yer alır. Bu sebepten dolayı en uygun seçenekler sıklıkla elektrik arkı çeşitlerini barındıran özelliklere sahiptir. Herhangi bir çapta ihtiyaç duyulduğu için gerekli olan ve aradığınız özellik ya da bütçede kaynak makinesi modellerini Koçtaş'ın geniş ürün kataloğu içerisinde rahatça karar vererek satın alabilirsiniz.

Kaynak Yaparken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Kaynak işlemleri sırasında dikkat edilmesi gereken ve mutlaka güvenlik tedbiri alınması gereken işlemler arasında bulunur. Kaynak işleminden hemen önce bazı koşullara dikkat etmeli ve iş güvenliğinizi sağlamadan işe başlamamalısınız. Önlem almazsanız yapılan kaynak işlemleri zehirlenmeye, gözlerin hasar görmesine, yanma ve elektro şoklara kadar giden vakalara sebep olabilir. İşleme başlamadan hemen önce mutlaka kaynak maskesini takmanız ve iş önlüğü de giymeniz gerekir.

Daha fazla göster
233 Ürün Listeleniyor
Filtrele
Göster: 3'lü 5'li
Sıralama:
Başa Dön