Termosifonlar
Özellikler
Fırsatlar
Fırsatlar
Alışveriş sepetinize eklendi
Termosifonlar mutfak ve banyo için sıcak su ihtiyaçlarınızın karşılanmasını sağlar. Isıtma ve soğutma sistemleri arasında yer alan termosifonlar, su ısıtıcıları olarak da bilinmektedirler.
Termosifon, suyu istenilen dereceye kadar ısıtan cihazdır. İçerisine aldığı suyu istenilen sıcaklığa kadar ulaştıran termosifon; suyun aynı zamanda talep edilen sıcaklıkta sabit kalmasını sağlar. Çalışma pratiği, diğer elektrikli ısıtıcılardaki gibi rezistans yani ısıtıcı ile sağlanır. Termosifonların sahip olduğu su depoları kullanım alanlarına göre 5 ile 120 litre arasında çeşitlilik gösterir. 4 kişilik bir aile için 80 litrelik bir termosifon uygundur.
Termosifonlar çalışma sistemleri açısından ikiye ayrılır. İlki yakıtla (odun ya da kömür ile) çalışan termosifonlar. Kömür ile çalışan klasik termosifonlar olarak adlandırılan bu termosifon çeşidi çok eski bir teknoloji olduğu için olarak geçmişte kalmış. Yerini elektrikle çalışan modern modellere bırakmıştır. Elektrikli termosifonlarda da klasik termosifonlar gibi, suyu tutan bir kazan ve kazanın içinde de suyu ısıtan bir rezistans (ısıtıcı) mevcuttur. Dijital ya da analog kontrol paneli aracılığıyla talep edilen sıcaklığa göre su ısıtılabilir.
Termosifonların harcadığı enerji miktarı sanılanın aksine çok değildir. A+ enerji tasarrufu sağlayan birçok ürün mevcuttur. Termosifonlarda suyun sıcaklığı ve ısıtma süresi ayarlanabildiği için, istenirse su belirli bir sıcaklıkta tutulabilir. Ancak böyle bir durum elektriğin daimi kulanımına neden olacağı için, ekonomik bir yöntem olmayabilir.
Termosifon alırken öncelikle ürünü koyacağınız uygun bir yer olup olmamasına dikkat etmelisiniz. Sağlam bir duvara yerleştirilen termosifonlar, rezistansın devreye girmesiyle çalışmaya başlar. Daha çok doğalgaz bulunmayan evlerde tercih edilen termosifonlar seçilirken, dikkat edilmesi gereken diğer hususlar ise, termosifonun izolasyon alanındaki performansı, emniyet açısından güvenirliliği ve vadettiği enerji tasarrufudur.
Şofben, bağlı olduğu enerji kaynaklarını baz alarak üretim yapar. Ancak termosifon su üretim kapasitesince sıcak su üretebilir. Şofben tüp ya da doğalgaz ile çalışabilme özelliği taşırken termosifon yalnızca elektrik ile çalışır. Her ikisi de su ısıtma kapasitesine sahiptir ancak şofben, suyu kullanıldığı zaman içinde ısıtabilirken; termosifonun suyu ısıtabilmesi için belli bir zamana ihtiyacı vardır.
Platformumuzda, içeriğin tarafınıza sağlanması, platformun performansının optimize edilmesi ve ziyaretçi profilinin anlaşılması için gerekli olan cerezler kullanılmaktadir. Platform üzerinde kullanılan çerezler hakkında detaylı bilgi almak için Çerez Aydınlatma Metni ni incelemenizi rica ederiz.
Kimlik, iletişim, eğitim, meslek, alışveriş, adres ve lokasyon verilerinizin kişiselleştirme, hedefleme ve reklamcılık faaliyeti gerçekleştirilmesi amacıyla işlenmesini kabul ediyorsanız "Kabul Et" 'i, etmiyorsanız "Reddet"'i seçiniz.