200 TL Üzeri Kargo Bedava

Bakım

Her zaman güneş ışığı alan, aydınlık mekânlarda çok daha kolay büyüyüp gelişme fırsatı buluyor. Ortam sıcaklığının en az 10-15 derece olması önemli noktalardan biri sayılmaktadır.

Sulama

Aloe Vera çiçeği, yazın haftada en az 2 kere, kış aylarında ise haftada 1 kere sulanır. Saksı üstten sulanmalıdır. Suyun tüm toprağa ulaşması gerekmektedir.

Bakım

Areka çiçeğinin toprak değişimi iki - üç yılda bir yapılabilir. Ancak her yıl toprak ilave edilmelidir. Toprak değiştirirken dikkat edilmesi gereken husus; değiştirmek istediğiniz çiçek, saksısının en fazla bir numara büyüğüne dikilmelidir.

Sulama

Areka çiçeği, yazın haftada iki kere, kışın ise haftada bir kere sulanır. Saksı üstten sulanmalıdır.


Bakım

Saksı seçiminde suyu iyice süzdürebilmesi önemlidir. Kurumuş yaprakları ayıklamak ve güçsüzleşen dalları kesmek çiçek verimini artırır.

Sulama

Sık sulama papatyaya zarar verebilir. Parmak ucu kontrolü ile bitkinin istediği zamanlarda su verilmesi gerekir.

Bakım

Güllerin sürgün vermeye başladığı bahar döneminde, gülün diplerinden çıkan koyu kırmızı dallar çıktığında temizlenerek bitkinin daha verimli çiçek açması sağlanmalıdır.

Sulama

Gül sulanırken her defasında aynı kap ve aynı miktarda su kullanılmalıdır. Kışın sulama yapılırken musluk suyu kullanılmamalıdır; bu su, güle soğuk gelebilir. Oda sıcaklığında bir su kullanılmalıdır.


Bakım

Saksı büyültürken kök sistemini oynatmadan kuru bırakılan toprak ile sarsmadan bir bütün olarak saksıya geri koyulmalıdır. Gövdesi kalınlaştıkça daha çok dal verir, bu da çicek miktarını azaltır. Mümkün olduğunca yaşlı dallar kesilmelidir.

Sulama

Bol sularma zamanla çiceklerinin azalmasına sebep olur. Mutlaka toprak kuruluğuna göre yeterli sulama yapılmalıdır. Özellikle çiceklenme döneminde bol sulamadan kaçınılmalıdır.

Bakım

Kaktüs kışın kendini dinlenmeye alır. Bu nedenle kaktüs bitkisinin gübreleme işlemi genellikle ilkbahar aylarında yapılmalıdır. Kaktüs bitkisine hayvan gübresi kesinlikle koyulmamalıdır. Hayvan gübresinin yerine kaktüsünüzün toprağına çiçek coşturan vitaminlerinden de koyulabilir.

Sulama

Sıcakların çok fazla olduğu zamanlarda kaktüsünüz haftada bir kere bol su ile sulanabilir. Ancak saksınızın altındaki tabak kısmının muhakkak boşaltılması gerekmektedir.


Bakım

İlkbahar ve sonbaharda ekimi yapılabilir. Erken çiçeklenme ve sağlıklı gelişim için ideal ekim sonbahar aylarıdır. Özellikle yağışlar başlayıp havalar serinlediğinde yapılan ekimler, takip eden bahar güzel gelişim gösterir.

Sulama

Toprağı çok kuru bırakılmadan 1 ya da 2 haftada bir gün aralığında sulanmalıdır.

Bakım

Aşırı kurak olmadığı sürece her türlü toprakta gelişebilir. Nisan ve kasım ayları çiçelenme dönemleridir.

Sulama

Susuzluğa, aşırı soğuk ve sıcaklara, yarı gölgeye tahammülü yüksektir. Çok sık sulanılmasa dahi toprağı nemli bırakılmalıdır.


Bakım

Güneşli aydınlık alanları sever. Ancak hemen bozulacağı için doğrudan güneş ışığında bırakılmamalıdır. Yarı gölge, gölge ortamlarda bulundurulmalıdır. 8 derecenin altındaki sıcaklıklara dayanamaz.

Sulama

Toprağı asla kuru kalmamalıdır. Haftada 2 - 3 kez sulanmalıdır.

Bakım

Kraton yeteri kadar ışık ve su ihtiyacı giderilmediğinde altta bulunan yapraklarını döker. Bitkinin çoğaltılması için en uygun zaman nisan ayıdır.

Sulama

Kış aylarında bitki aşırı soğuktan korunarak çok az sulanmalıdır. Yaz aylarında ise bitkinin suya olan ihtiyacı artacağından bitkiye verilen suyun artırılması gerekmektedir.


Bakım

Doğrudan güneş ışığı istemeyen bu bitki dolaylı ışıklardan da yararlanabilir. Çok fazla soğuk ve sıcak havada bırakmak çiçeğin yapraklarına ve çiçeklerine fayda sağlamaz. Hava akımlarından kolay etkilenen siklemen bitkisi bu etkiden korunmalıdır.

Sulama

Sulamalar aynı günde ve aynı miktarlarda su ile yapılmalıdır. Sulanmadan sonra bitkinin tabağında su kalmamasına çok dikkat edilmelidir.

Bakım

Çok fazla soğuk ve sıcak havada bırakmak çiçeğin yapraklarına ve çiçeklerine fayda sağlamaz. Kış aylarında çuhanın bulunduğu ortam 14-15 derecenin altına düşmemelidir.

Sulama

Su bitkinin her bölümüne ulaştırılmalıdır. Sulamadan sonra bitkinin tabağında su kalmamasına çok dikkat edilmelidir. Sulamalar aynı günde ve aynı miktarlarda su ile yapılmalıdır.


Bakım

Çimlenme esnasında ortam sıcaklığı oda sıcaklığından birkaç derece fazla olmalıdır. Ancak çimlenme gerçekleştikten sonra bu sıcaklığın biraz düşmesi gerekir.

Sulama

İlk ekimde bolca suladıktan sonra filizlenme zamanına kadar toprak kurumadığı sürece sulamaya gerek yoktur. Boyu 15 cm olduktan sonra bol sulamaya devam edilmelidir.

Bakım

Tropik bir bitki olduğu için uzun süreli, çok etkili direkt güneşten hoşlanmaz, nemli ve ılık ortamları ister. Kışın bulunduğu ortamın 15 derece altına düşmemesine dikkat edilmelidir.

Sulama

Toprağının nemli olmasını ister ve verilen su oda sıcaklığında olmalıdır. Çiçeklenme dönemine girmeye başladığında sulamanın yavaş yavaş azaltılması gerekir. Humuslu toprak ister.


Bakım

Fesleğen çiçeğinin çoğaltılması genellikle tohumla ya da çelikle yapılır. Fesleğen çiçeğinin tohumla çoğaltılması için; kış gelene kadar birkaç defa çiçek açabilen fesleğen çiçeğinin tohumları, sıcak iklimlerde eylül aylarında; soğuk olan iklimlerde ise ilkbahar mevsiminin başlarında ekilebilir.

Sulama

Fesleğen çiçeğinin çelikle çoğaltılması, yaz mevsiminin başlarında ve son ayında yapılabilir. Çelikle çoğaltılma yapılırken fesleğen bitkisinin bir dalı kesilir ve kesilen dal suda bekletilmeden hemen toprağa dikilir.

Bakım

Her bitki gibi zamanla topraktaki vitamin ve mineralleri tüketen bitkiye yılda en az bir kere vitamin ve mineral desteği sağlanmalıdır. Bulunduğu ortamda başka şeylerle temas halinde olmamalıdır.

Sulama

Kış aylarında bitki aşırı soğuktan korunarak susuz kalmamasına dikkat edilmelidir. Yaz aylarında ise bitkinin suya olan ihtiyacını tamamen gidermek için günde en az iki kere sulanmalıdır.


Bakım

Çok fazla soğuk ve sıcak havada bırakmak çiçeğin yapraklarına ve çiçeklerine fayda sağlamaz. Kış aylarında gardenyanın bulunduğu ortam 14-15 derecenin altına düşmemelidir.

Sulama

Sulama yapılırken sıcak aylarda yapraklara su püskürtülebilir. Gardenyanızı sularken kireçsiz su kullanmanız önerilir.

Bakım

Ginseng bonsai budama işlemi ilkbahar aylarında yapılır. Budama başka mevsimlerde yapılırsa dallar yeterince beslenemez.

Sulama

Ginseng bonsai fazla su sevmez. Bulunduğu ortam nemli değilse ginseng bonsai ağacını 3 - 4 günde bir sulamanız yeterli olacaktır. Bulunduğu ortam nemliyse bu süre 5 - 6 güne de uzatılabilir.


Bakım

Çiçeğin enine büyümesi daha güzel bir görüntü verecektir. Bu sebepten dolayı her ilkbaharda toprağını yenilerken çok uzamış olan dalların iki yaprak kalacak şekilde hemen yaprağın üst kısmından kısaltılması gerekir.

Sulama

Yazın bol su seven bir çiçektir. Ancak kış geldiği zamanlarda çiçeklerini döktüğü zaman sulamayı kesmeli, yalnızca toprağı tamamen kuruyken sulanmalıdır.

Bakım

Her yıl çiçekleri açıp, çiçek açması durduktan sonra mayıs ayında saksı değiştirilir, çelikle kolayca çoğaltılabilir. Kesilen dallar birkaç gün bekletilir, dikilmeden önce ve tutması için az sulamak gerekir. Yılda bir kere vitamin verilmelidir.

Sulama

Yaz aylarında haftada 2 gün önerilirken bu sayı kış aylarında haftada 1 güne düşer.


Bakım

Ekilen toprak nemini kaybetsin diye saksının üzeri plastik şeffaf bir jelatinle kaplanır. 18-21 derece arasında sıcaklık sağlanır ve 2 ila 3 hafta arasında çimlenme gözle görülür. Filizler görülmeye başlandıktan sonra daha geniş saksılara alınarak dikilebilir.

Sulama

Sık sık su isteyen bir bitkidir. Yaz aylarında haftada 3 kez, kış aylarında ise haftada 2 kez sulanması yeterli olacaktır.

Bakım

Çiçeklerini kolay kolay dökmezler. Yarı gölge yerleri seven küpe çiçeği, direkt olarak güneş ışığına maruz kalırlarsa çiçeklerini dökmeye başlar. Bunun sebebi toprağında oluşacak olan ısı artışıdır. Bu durum doğrudan bitkinin köküne zarar verecektir.

Sulama

Küpe çiçeği için haftada iki kez olmak üzere çok az sulama yapmak yeterli olacaktır.


Bakım

Saksı değişimi genellikle sıcak ayların başlangıcı olan nisanda yapılmalıdır. Marginata bulunduğu yerde başka cisimlere temasta bulunmamalıdır. Kış aylarında oda sıcaklığının 7°C ’nin altında olmaması gerekir.

Sulama

Kış aylarında bitki aşırı soğuktan korunarak çok az sulanmalıdır. Yaz aylarında ise bitkinin suya olan ihtiyacı artacağından bitkiye verilen suyun artırılması gerekmektedir. Su toprağın her kısmına ulaştırılmalıdır.

Bakım

Direkt olarak gün ışığına maruz kalmamalıdır. Bol gün ışığını sever. Gün ışığı aldığı yöne doğru eğilim gösterebilir. Gün ışığı almayan yönü belirli aralıklarla gün ışığına çevirilmelidir. Böylece çiçeğin bir yöne doğru eğilimi engellenebilir.

Sulama

Yazın haftada iki kere, kışın ise haftada bir kere sulanır. Saksı üstten sulanmalıdır. Sulama esnasında kullanılan su kabı ölçeği hep aynı olmalı ve çiçeğe dökülen su saksının dibinde fazla kalmış ise, sabah saksı kabında biriken su dökülmelidir.


Bakım

Saksı değişimi genellikle sıcak ayların başlangıcı olan mayısta yapılmalıdır. Orkide bulunduğu yerde başka cisimlere temasta bulunmamalıdır. Bulunursa orkidede lekelenmeler olabilir. Orkide bitkisini yetiştirmede en önemli kural kış aylarında oda sıcaklığının 15°C ’nin altında olmaması gerektiğidir.

Sulama

Bitkiye kış aylarında musluktan aldığımız soğuk su verilmemelidir. Verilen su oda sıcaklığında olmalıdır. Orkidede çok büyük bir değişim görülmediği sürece sulamada kullanılan kap, ölçü ve su miktarı değiştirilmemelidir.

Bakım

Hava akımlarından kolay etkilenen ortanca bitkisi bu etkiden korunmalıdır. Kış aylarında ortancanın bulunduğu ortam 14-15 derecenin altına düşmemelidir.

Sulama

Kış aylarında bitki aşırı soğuktan korunarak susuz bırakılmamasına dikkat edilmelidir. Yaz aylarında ise bitkinin suya olan ihtiyacını tamamen gidermek için haftada en az iki kere sulanmalıdır.


Bakım

Patos bitkimiz 2 veya 3 boğumdan çelikler yaparak köklendirilir. Köklendirme suda, perlitte veya torfta yapılır.

Sulama

Sulanması yazın haftada bir, kışın 15 günde bir yapılır. Ayda bir vitamin verilir.

Bakım

Petunya bitkisi, çiçekleri bol açan ve bir o kadar da çabuk çiçekleri bozulan bitkidir. Bu nedenle bitkinizin bozulan çiçek ve yapraklarını haftada 1 defa temizlemeniz gerekmektedir. Zayıflayan dalların kökünden kesilerek bitkinin daha diri olması ve yeni yapraklar açmasına imkan tanınmış olur.

Sulama

Petunya çiçeği nemli toprağı seven bir bitkidir. Suya fazla ihtiyaç duyan bitki, toprağı kurur ve susuz kalırsa kısa sürede bayılmaktadır. Bu nedenle özellikle yaz aylarında toprağın devamlı nemli kalmasına özen gösterilmesi gerekmektedir.


Bakım

Doğrudan güneş ışığı alan yerlerde bulundurulmalıdır. Öğle güneşi sıcağından korunmalıdır. Saksı değişiminde dikkat edilmesi gereken bir nokta ise değiştirilen toprak ile saksı toprağının aynı ısı derecesinde ve ıslaklıkta olmasıdır.

Sulama

Haftada 1 veya 2 kez sulanmalı, yazın ise haftada 2 ya da 3 kez sulanması gerekir. Sulama üstten dökülerek yapılmalıdır. Sulama suyu oda sıcaklığından çok fazla serin olmamalıdır.

Bakım

Oda sıcaklığı idealdir. Gölgeyi sever. Yapraklarına sık sık su püskürtülür. Kesilmiş dalı suya konduğunda kolayca köklenir. Bakımı kolay ve dayanıklı bir bitkidir, çubuk şeklinde kafasında burgulu olanlar dışı renkli bir cam vazoda olmalıdır, çünkü bambunun vazosu değiştirilmemelidir.

Sulama

En çok dikkat edilmesi gereken husus, suda yaşayan bambularımızın sularını haftada 1 kez taze su ile değiştirmektir.


Bakım

Mart-Eylül döneminde haftada bir kez yapraklı bitkiler için gübre verilmelidir. Nemli hava ister.

Sulama

Yazın bolca sulama yapılmalı, fakat saksı altında biriken su hemen boşaltılmalıdır. Kışın toprak mümkün olduğunca kuru tutulmalıdır. Ayda bir kez sulama yapılmalıdır.

Bakım

Bitkinin toprağı, bitkinin verimli bir şekilde beslenmesi için kuru ve sıcak tutulmalıdır. Bitkiyi yerleştirmek için gün boyunca bolca güneş ışığı alan, ortamı sıcak tutacak bir yer seçilmeli ve o alanı gübre ile çevrelenmelidir. Kış aylarında don yapan gecelerde sardunya kökü mutlaka sıcak ve kuru tutulmalıdır.

Sulama

Sardunya bitkisi yaz aylarında çiçek açar ve bitki büyürken sürekli bir sulamaya ihtiyaç duymaz.


Bakım

Şeflera bitkisi çiçeği de soğuk ve sıcak havalardan hoşlanmaz. Şeflera yeteri kadar ışık ve su ihtiyacı giderilmediğinde altta bulunan yapraklarını döker. Şeflera çiçeği altındaki yapraklarını dökmesine rağmen üstten yeni yapraklar vererek boy olarak uzamaya devam eder.

Sulama

Yazın haftada en az iki kere, kış aylarında ise haftada 1 kere saksı üstten sulanmalıdır. Suyun tüm toprağa ulaşması gerekmektedir. Yazın sulama tekniğinde pazartesi ve perşembe günleri tercih edilebilir. Kışın ise sulama tekniğinde pazartesi günleri tercih edilebilir. Sulama esnasında kullanılan su kabı ölçeği hep aynı olmalıdır.

Bakım

Spatifilyum (barış çiçeği) bitkisinin uygun ortam sıcaklığı 10-28 derece arasıdır. Spatifilyum bitkisinin dinlendirme süresi dışında toprağına, mevsim geçişlerinde bir sıvı besin verilmesi bitkinin daha sağlıklı olmasını sağlar.

Sulama

Barış çiçeği, toprak nemini tamamen kaybetmeden bol su ile sulanmalıdır. Yaprakları püskürtme yöntemiyle ara ara sulamak da barış çiçeğinin yaprakları ve çiçekleri için faydalıdır.


Bakım

Çok fazla soğuk ve sıcak havada bırakmak çiçeğin yapraklarına ve çiçeklerine fayda sağlamaz. Kış aylarında bitki aşırı soğuktan korunarak susuz bırakılmamasına dikkat edilmelidir.

Sulama

Sulamalar aynı günde ve aynı miktarlarda su ile yapılmalıdır. Sümbülde çok büyük bir değişiklik görülmediği sürece sulamada kullanılan kap, ölçü ve su miktarı değiştirilmemelidir. Bitkiye kış aylarında musluktan aldığımız soğuk suyu vermemeliyiz. Verdiğimiz su oda sıcaklığında olmalıdır.

Bakım

Tropik snow difenbahya sıcağı sever; kışın en az 16-17 derecede bakılmalıdır. Yazın hafif gölgede durmalı ve kışın da bol aydınlık almalıdır. Her yıl ilkbahar geldiğinde saksısı değiştirilmelidir.

Sulama

İlkbahardan sonbahara kadar düzenli olarak sulanmalıdır, ama kışın sulama oranı azaltılmalıdır. Bitkinin nemli kalması için her gün yapraklarına sprey ile su sıkılmalıdır ve ara sıra yaprakları nemli bir bezle silmek bitkinize iyi gelir.


Bakım

Yılbaşı çiçeği direkt gün ışığına maruz kalmamalıdır. Bolca gün ışığını sever, yapraklarının gelişimi için çok önemlidir. Hızlı büyüyebilmesi için aydınlık yerlere ihtiyaç duyar. Gün ışığı aldığı yöne doğru eğilim gösterebilir. Gün ışığı almayan yönü belirli aralıklarla gün ışığına çevrilmelidir. Böylece çiçeğin bir yöne doğru eğilimi engellenebilir.

Sulama

Yılbaşı çiçeği, yazın haftada en az 2 kere, kış aylarında ise haftada 1 kere sulanır. Saksı üstten sulanmalıdır. Suyun tüm toprağa ulaşması gerekmektedir. Yazın sulama tekniğinde pazartesi ve perşembe günleri tercih edilebilir. Kışın ise sulama tekniğinde pazartesi günleri tercih edilebilir.

Bakım

Yuka çiçeği direkt olarak gün ışığına maruz kalmamalıdır. Bol gün ışığını sever. Gün ışığı aldığı yöne doğru eğilim gösterebilir. Gün ışığı almayan yönü belirli aralıklarla gün ışığına çevirilmelidir. Böylece çiçeğin bir yöne doğru eğilimi engellenebilir.

Sulama

Yuka çiçeği, yazın haftada iki kere, kışın ise haftada bir kere sulanır. Saksı üstten sulanmalıdır. Yazın sulama tekniğinde pazartesi ve perşembe günleri tercih edilebilir. Kışın ise sulama tekniğinde pazartesi günleri tercih edilebilir. Sulama esnasında kullanılan su kabı ölçeği hep aynı olmalıdır.


Bakım

Begonya çiçeği rüzgâr akımı alan yerlerden uzak tutulmalıdır. Kış aylarında çiçeğin bulunduğu ortam sıcaklığı 14 ila 15 derecenin altına düşmemelidir. Toprak değişimi ise yılda 1 kez nisan ayında yapılmalıdır.

Sulama

Sulama işlemi her zaman aynı ölçüde ve aynı günde yapılmalıdır. Sulama işlemi yapılırken suyun toprağın her yerine eşit dağılması da çok önemli etkenler arasında yer almaktadır.

Bakım

Suyu çok tutmayan havadar özellikli her toprak uygundur. Yaz boyunca 15-20 gün aralığında sulama sulama suyuna, özel sıvı bitki besini kullanılabilir. İlkbahardan ağustosa kadar da dallar dipten budanabilir.

Sulama

Sulama aralıklarının belirli bir düzen dahilinde olması zarar verebilir. Toprak kaydadeğer bir ıslaklık kaybetmedikçe sık sık sulanmamalıdır.